Görüş Bildir
Haberler
İnternet Üzerinden Alışveriş Yapanlar Buraya: Sanal Kart Nedir? Avantajları Nelerdir?

etiket İnternet Üzerinden Alışveriş Yapanlar Buraya: Sanal Kart Nedir? Avantajları Nelerdir?

Lisa Campton
15.08.2022 - 17:02

Artık fiziksel olarak alışveriş yapmak yerine çoğu zaman internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyoruz. Çok daha kolay ve pratik olan bu alışveriş türü pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Kullanıcıların online alışverişleri daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri için çeşitli teknolojiler geliştiriliyor. Sanal kart da tam olarak bunlardan biri. Daha güvenli bir alışveriş için kullanılan sanal kartları beraber inceleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak sanal kart ne olduğuyla başlayalım.

İlk olarak sanal kart ne olduğuyla başlayalım.

Sanal kart, fiziksel olarak bir varlığı bulunmayan ancak ödeme işlemi sırasında bir kredi kartı veya banka kartı gibi kullanılabilen kartlar olarak tanımlanabilir. Ayrıca sanal kartların basım süreci gibi bir durumu olmadığı için hemen kullanıma başlanabilir. Tıpkı fiziki kartlarda olduğu gibi kart numarası, son kullanma tarihi ve CVC kodu bulunuyor. Sanal kart üzerinden yapacağınız harcamalar kredi kartınız veya banka kartınızdan düşülür. Yani özetle sanal kartınız aslında banka hesabınıza bağlıdır.

Sanal kart esasında internet üzerinden yaptığınız alışverişleri daha güvenli bir şekilde yapabilmeniz için oluşturulur.

Sanal kart esasında internet üzerinden yaptığınız alışverişleri daha güvenli bir şekilde yapabilmeniz için oluşturulur.

İnternet üzerinden alışveriş yaparken ister istemez bazı güvenlik sorunları meydana gelebiliyor. Olmasa bile kullanıcılar kart bilgilerini paylaşmak konusunda tedirgin olabiliyorlar. Sanal kart ile bunun önüne geçilmiş oluyor.

Peki sanal kart nasıl oluşturuluyor?

Peki sanal kart nasıl oluşturuluyor?

Sanal kart oluşturmak isteyen müşteriler, müşterisi oldukları bankaların kanalları üzerinden başvuru yapabiliyorlar. “Ayarlar > Kredi kartı > Sanal kredi kartı” veya “Kredi kartı > Kart ve limit bilgileri > Sanal kredi kartı” adımlarını izleyerek başvuru gerçekleştirilebiliyor..

Sanal kart limitleri nasıl belirleniyor?

Sanal kart limitleri nasıl belirleniyor?

İlk olarak sanal kartınızın üst limiti genellikle banka tarafından belirlenmiş olarak müşterilere sunuluyor. Ancak sonrasında kendi kullanım durumunuza göre limitinizi mobil bankacılık üzerinden veya çağrı merkezi üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Örneğin belli bir miktarda alışveriş yapacaksınız ve daha  fazla limit olmasını istemiyorsunuz. Bunun için alışverişte ihtiyacınız olan miktar kadar limit belirleyebilirsiniz. Ortaya çıkma amacıyla paralel olarak sanal kartların limitlerinin, banka kartı veya kredi kartlarında bulunan kullanılabilecek limitten daha az olması gerekiyor. Harcamalarınız o ay içerisindeki kredi kartı ekstrenize yansıtılıyor.

Sanal kartın avantajlarına göz atalım.

Sanal kartın avantajlarına göz atalım.

Bankalar müşterilerine dönem dönem belli avantajlar ve kampanyalar sunabiliyor. Sanal kartlar da yine bağlı kredi kartları kadar avantajlara ve promosyonlara sahip olabiliyor. Puan biriktirme, çekilişe katılma gibi hakların yanı sıra karta özel anlaşmalı iş yerlerinde indirimler, öncelikli hizmet alımı, hediye çeki gibi özel sadakat anlaşmaları veya kampanyalar sanal kart üzerinden de müşterilere tanımlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanal kart, online mecraları ve banka uygulamalarını sık kullanan müşteriler için oldukça büyük kolaylık sağlıyor.

Sanal kart, online mecraları ve banka uygulamalarını sık kullanan müşteriler için oldukça büyük kolaylık sağlıyor.

Ekseriyetle karttan yapılan tüm harcamalar mobil bankacılık üzerinden takip edilebiliyor. Bunun yanı sıra bankanın müşterisine sağladığı ödeme kolaylığı, taksit avantajları da yine müşteriler için yapılabiliyor. Ek olarak sanal kart harcaması sayesinde biriken puanlar, daha sonra kartın bağlı olduğu banka veya kredi kartı işlemlerinde de kullanılabiliyor.

Tüm bunlardan ziyade işin en önemli kısmı güvenlik. Kartınızın limitini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz için 3D Güvenlik yöntemi ile güvenle online alışverişlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kart bilgisi çalınmalarının önüne de bu şekilde geçebilmiş oluyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın