Görüş Bildir
Haberler
Instagram Doğrudan Satış Modeline Geçiyor

Instagram Doğrudan Satış Modeline Geçiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'un satın aldığı fotoğraf paylaşım servisi Instagram nihayet bir gelir modeli buldu. Reklam verenlere doğrudan ürün veya uygulama satışı imkanı vererek komisyon alacak.

Instagram, yüz milyonlarca kullanıcısıyla, son dönemin en büyük fenomeniydi. Öyle kalmaya da devam ediyor. Facebook tarafından satın alındıktan sonra da büyümeye hızla devam eden Instagram için en çok merak edilen detaylardan biri, nasıl bir gelir modeli oluşturacağıydı.

Öyle görünüyor ki, Instagram’ın gelir modeli belli oldu. Fotoğraf paylaşım ağı çok yakında, reklam verenleri için fotoğrafların altında, SATIN AL, İNDİR veya ÜYE OL gibi üç farklı buton göstermeye başlayacak. Bu sayede reklam verenler ürünlerini doğrudan Instagram üyelerine satabilecekler. Elbette Instagram da bu alışverişten ‘sakal’ını alacak.

Ancak bu butonlar ile kullanıcının uygulama dışına gönderilmesi beklenmiyor. Yani reklam verenler, kullanıcıya yine Instagram uygulaması içinde açılan bir pencereden satış yapacaklar. Çoğu reklam veren ise bu satış modelinden rahatsız oluyor çünkü reklamlara tıklayıp sitesine gelen kullanıcıya sitesinde başa ürünler de satma imkanı buluyor. Ancak dijital reklamcılıkta yükselen yeni trend, reklam alan servisin kullanıcısını dışarı göndermeden kendi uygulaması içinde satış işlemini gerçekleştirmesi yönünde…

Şimdi popüler fotoğraf paylaşım ağındaki reklamların rahatsız edici boyuta ulaşıp ulaşmayacağı merak ediliyor. Eğer reklam üzerinde satış stratejisi başarılı olursa, Instagram’da kullanıcı fotoğraflarından çok reklam veren fotoğrafları görmeye başlayacağımızdan korkmak, yerinde olacaktır.

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0