Görüş Bildir
Haberler
İnsanoğlunun Sadece Bir Kere Şahit Olduğu Tarihe Kazınmış Birbirinden İlginç Olaylar

etiket İnsanoğlunun Sadece Bir Kere Şahit Olduğu Tarihe Kazınmış Birbirinden İlginç Olaylar

Neler neler yaşamışız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mississippi Nehri'nin ters akması.

1. Mississippi Nehri'nin ters akması.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan nehir, 2012 yılındaki Isaac Kasırgası'ndan sonra 24 saat boyunca tersine akmış ve nehrin boyu normalden 3 metre fazla yüksekliğe ulaşmıştır.

2. Amerika sularında kayıt altına alınan dev mürekkep balığı.

2. Amerika sularında kayıt altına alınan dev mürekkep balığı.

Genellikle Asya'da görülmesine rağmen bu balık türü; Amerika'daki bilim insanları tarafından, suyun 750 metre derinliğinde 120 saatten fazla sürede denizdeki canlıların tespit edemediği özel kamera sistemi sayesinde yakalandı.

3. 'Wow' Sinyali:

3. 'Wow' Sinyali:

1977 yılında, Büyük Kulak adlı radyo teleskobu, güçlü bir ses dalgası yakaladı ve fizikçi Dr. Jerry R. Ehman, uzaydan gelen güçlü sinyalden o etkilenerek '6EQUJ5' karakterlerini daire içine aldı ve “Wow!” yorumunu yazdı. Uzaydaki hayatın kanıtı mı olup olmadığından emin değiliz ancak küçük dilimizi yutturan bir gelişme olduğunu inkar edemeyiz.

4. Tunguska Olayı:

4. Tunguska Olayı:
www.instagram.com

1908 yılında Tunguska Irmağı'nın yakınında meydana gelen patlamayla ilgili bazı teoriler, atmosferde nüfuz eden ve yeryüzüne ulaşmadan patlayan bir meteordan kaynaklandığı hakkında ve bilim insanları, bu patlamanın 185 Hiroşima bombasıyla eşdeğer olduğunu söylüyor. Etkiden dolayı bu bölgedeki tüm hayvanlar hayatını kaybetti ve bitkiler de yandı. O zamandan beri ise bölgede hiçbir şekilde bitki yetişmiyor.

5. Carrington Olayı:

5. Carrington Olayı:

1859'da meydana gelen olay, tarihteki en büyük güneş fırtınası olarak görülüyor. Olayın yaşandığı gece; gökyüzü kırmızı, yeşil ve mor auroralar ile kaplanmıştır. Manyetik alandaki ışık, aynı anda birçok bölgeden görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 1986 yılında Voyager 2 uzay sondası sayesinde NASA, sistemimizdeki en soğuk gezegen olan Uranüs'e ilk kez yaklaşmayı başardı.

6. 1986 yılında Voyager 2 uzay sondası sayesinde NASA, sistemimizdeki en soğuk gezegen olan Uranüs'e ilk kez yaklaşmayı başardı.

7. Toba felaket teorisi:

7. Toba felaket teorisi:

74 bin yıl önce insan türünün neredeyse yok olmasına neden olan patlama, güneş ışığını engelleyen ve yeryüzündeki yaşamı imkansız hale getirecek kadar çok miktarda kül ve kükürt gazı salınımına sebep oldu. Birçok canlının hayatını kaybettiği bu patlamada, insan türünün 1000 - 10.000 arsında bir sayıya indiği düşünülüyor. O günden beri ise Sumatra adasındaki Toba Gölü dünyanın en büyük krater gölü haline geldi.

8. Comet West:

8. Comet West:

Comet West, 1976'li yıllarda Güneş Sisteminden geçen ve iz bırakan en parlak kuyruklu yıldızlardan bir tanesidir. Yıldızın, Venüs'ten bile daha parlak olduğu söylenmektedir.

9. Çiçek hastalığı:

Tarihte bilinen en ölümcül hastalıklardan olan çiçek hastalığı, tamamen ortadan kaldırılmış tek hastalıktır. Tedavisi bulunana kadar birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan hastalığın o zamana kadar tedavisi yoktu. Sığırlarla çalışan köylülerin hastalığı daha hafif geçirdikleri ve vücutlarının bağışıklık kazandığı keşfedildi. Bu durum ise; bağışıklık kazanılmış virüsün işlenmesinin, aynı virüsün herhangi birine antikor üretebileceği sonucunu doğurdu. Akabinde de günümüzde bildiğimiz çiçek aşısı keşfedilmiş oldu.

10. 1518 Dans Vebası:

10. 1518 Dans Vebası:

Frau Troffea isimli bir kadının kimsenin duymadığı bir şarkıyla dans etmeye başlamasının üstüne birçok kişi de eşlik etmeye başlamıştır. Neredeyse 400 kişiye ulaşan grup, ayakları kanayana kadar dans etmiştir. Bu insanlardan birçoğu, kalp krizi ve yorgunluktan dolayı hayatını kaybetmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güney Atlantik'te kayıtlara geçmiş tek kasırga olan 'Katrina Kasırgası'

11. Güney Atlantik'te kayıtlara geçmiş tek kasırga olan 'Katrina Kasırgası'

Kasırga, Brezilya kıyılarına vuran Güney Amerika'da yaşanan tek kasırgadır. Santa Catarina sahilini kategori 1 olarak vuran Katrina Kasırgası, saatte 120 - 150 km hızla birlikte kategori 2 kasırgasına ulaşmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
142
45
34
18
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pella

Bi bok anlamadım Aylin nasıl arakladin nasıl çevirdin insan hayret ediyor

amly

1959 yılındaki "Dyatlov Geçidi Vakası" da bence burda olmalıydı. 9 insanın çadırlarını yırtarak iç çamaşırlarıyla kaçmaya çalıştıkları ve nedeni tespit edile... Devamını Gör

feyk

#7 tobe teorisinin en buyuk kaynagi insan turundeki genetik darbogaz. diger hayvan turlerine nazaran insanlar genetik olarak birbirlerine cok benzer, cesitli... Devamını Gör

Eski_id

Corona dan sonra da nufusun azaltılması konusunu, doğaya bırakmaması gerektiği hususunda, işbirliği ve zekasını gösterebilse..