Görüş Bildir
Haberler
İnsanlık Bu Gezegenden Tamamen Silinseydi Tüm Dünyaya Hükmeden Tür Ne Olurdu Biliyor musunuz?

etiket İnsanlık Bu Gezegenden Tamamen Silinseydi Tüm Dünyaya Hükmeden Tür Ne Olurdu Biliyor musunuz?

Büyük felaket günü gerçekleştikten hemen sonra gezegende hüküm süren tür sizce ne olacak? Akıllı maymunlar mı? Vahşi yırtıcılar mı? Yoksa?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezegeni hızla yok ederken, tüm canlı varlığını kendimiz ile birlikte ortadan kaldırmazsak dünyanın 'hayatta kalan hayvanları' hangileri olacak?

Gezegeni hızla yok ederken, tüm canlı varlığını kendimiz ile birlikte ortadan kaldırmazsak dünyanın 'hayatta kalan hayvanları' hangileri olacak?

İnsan ırkının dünyadan tamamen silinmesinden 50 milyon yıl sonrasını tahmin edecek olursak, nasıl bir manzara ile karşılaşırdık?

Maymunlar? Yunuslar? Hamam böcekleri? Bu hayvanlardan hangisinin evrimsel yeteneği tüm gezegenin yeniden oluşması sırasında hayatta kalabilirdi?

Bilim insanları, bu hayatta kalabilen ve diğer canlı türlerine göre daha egemen olan canlılara 'baskın tür' diyorlar.

Bazı kaynaklara göre her 5 hayvandan biri nematot adı verilen yuvarlak kurtçuklardır. Yani aslında dominant türden bahsedildiği zaman ne yaygınlık, ne çokluk ne de çeşitlilik önem taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çünkü biz insanların hayal gücü, çok hücreli hayvanların heybeti ile büyülenmiş durumda.

Evrim, zekayı sadece evrim olsun diye gerektirmez, bir türün hayatta kalabilmesi ve çiftleşme başarısı varsa ancak zekanın bir anlamı olacaktır.

Son sözü söylemek gerekirse, bizden sonra gelecek olan canlı ırkların, zeki, sosyal yaratıklar, konuşabilen ya da teknoloji kullanabilen canlılar olacağını düşünmek oldukça yanlış olur!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
383
163
120
57
38
31
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sidar Eryılmaz

Kesin bu sinekler olur, öldür öldür bitmiyolar amk.

Eski_id

Ah bi de şu çeviriyi elden geçirip, bir kaç kaynakla zenginleştirebilseniz, dadından yenmicek

Viyol10sel

Çocukluğumdan bu yana hep sorguladigim bir konu güzel içerik. Evrime inanan biri olarak neden sadece insan zekasi bu kadar ilerledi, diğer hayvanlar evrimleş... Devamını Gör

Ümit Mustafa

Her canlı farklı yönlerde gelişim gösteriyor belli bir atılım yaptıkdan sonra hayatta kalabilecek potansiyelleri oluşturunca dünya üzerine yayılmaya başlıyor... Devamını Gör