Görüş Bildir
Haberler
İnsanlarla İlişkinize Son Vermeden Önce Kendinize Mutlaka Sormanız Gereken 10 Soru

İnsanlarla İlişkinize Son Vermeden Önce Kendinize Mutlaka Sormanız Gereken 10 Soru

Rinascita
12.09.2018 - 07:34

İnsanlarla olan ilişkilerinizde iş, aile, arkadaşlık ya da sevgililik fark etmeden yani ilişkinin kökenine bağlı olmadan zor zamanlar yaşayabilirsiniz. Sonuçta herkes insan! Kusurlu davranışlarda bulunmak bizim doğamızda var. Önemli olan bunlardan ders çıkarmak. 

Yine de bu zor zamanlarda söylenilen bir kırıcı söz ya da davranış, karşınızda olan insan sizin için ne kadar değerli olursa olsun onunla olan ilişkinize zarar verebilir. Bu sebeple karşınızdaki insanın değerini ölçmek ve ilişkiyi bitirmek için emin olmak adına herhangi bir olay yüzünden bir insanla bağınızı koparmadan önce kendinize sormanız gereken soruları Psychologytoday'den sizler için derledik. Cevaplar tabii ki sizde!

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/us/bl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşınıza, başka insanlara çok sıkı bir arkadaş olabileceği konusunda referans olur musunuz?

Bunu bir iş başvurusu gibi düşünün. Arkadaşınızın yeteneklerini ve özelliklerini işverenin istediği nitelikler olarak değerlendirin. Bu nitelikleri karşılayabiliyor mu diye bir düşünün. ''En iyi arkadaş'' başlığında bir iş ilanı olsaydı arkadaşınız en önemli şirketlerde işe girebilir miydi?

2. Onun yanında olmak keyifli hissettiriyor mu?

Herkesin kötü geçen günleri ya da haftaları vardır. Bu durum hemen arkadaşınızı silmenizi gerektirmez. Fakat onun yanında kendinizi sürekli kötü bir ruh hali içerisinde hissediyorsanız, arkadaşınız sizin ruh halinizi olumsuz olarak etkiliyor olabilir ya da bunun tam aksine en kötü zamanlarınızda onun yanında kendinizi iyi hissediyorsanız bu durum onun iyi bir arkadaş olduğunun göstergesidir.

3. Onunla ıssız bir adaya düşmek sorun olur mu?

Eğer ıssız bir adada olmak için bir kişi seçebilseydiniz, onu seçer miydiniz? Yani yanında kimseye ihtiyaç duymadan onunla uzun ve keyifli zaman geçirebilir misin? Buna net bir cevap verebileceğini düşünüyoruz!

4. İlişkinizi sonlandırmanın en çok hangi sonucundan korkuyorsunuz?

Kendinizle yüzleşmenin ve ilişkiyi bitirdiğinizde oluşacak durumların hangisinden korktuğunuzu fark edebilmenin zamanı geldi! Başkalarının yapacağı dedikodular, yalnız kalmak, başkalarının sizi hiçbir yere davet etmeyecek olması, sizi anlayacak başka kimsenin olamaması... Önce sonuçların ne olacağını belirleyip bunlar ile baş edebilecek misiniz diye düşünmeniz gerekmekte.

5. Bu kişinin yanında düşüncelerinizi ve duygularınızı aktarmada oldukça şeffaf olabiliyor musunuz?

Yargılayıcı olduğu için içinizden geçenleri dışarı yansıtmaya çekiniyorsanız bu da ilişkinizi sonlandırmak için önemli bir bilgidir. Fakat böyle bir tedirginliğe hiçbir zaman sahip olmadıysanız ona sıkıca sarılın ve hiç bırakmayın. Çünkü o çok değerli biri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaptığınız şeyleri küçümsemeden başarılarınızı rahat bir biçimde onunla paylaşabilir misiniz?

Böyle bir durumda kendinizi kısıtlıyorsanız karşınızdaki insan başarılarınızı çekemiyor olabilir! Asıl gerçek dost ise sizin başarılarınızla mutlu olan ve daha iyiye gitmeniz için  size destek olan kişidir

7. Bu kişi sizin güven seviyenizi karşılayabiliyor mu?

Gerçek dostlar sizin için yapacakları hareketlerde şüphe etmezler. Buradaki nokta kendinize olan saygınızı şişirmekle alakalı bir şey değil! Fakat zor şeyler ile mücadele ediyorsanız her zaman yanınızda güvenebileceğiniz birisinin olması gerekir. Sonuç olarak ''her anlamda güvenmek'' şeklinde bir kavram boşuna çıkmadı!

8. Bu kişi her zaman başrolde olmak isteyen bir yapıya mı sahip?

Gerçek şu ki, insanlar ile kurduğu her ilişkide başrolü kendilerinin oynadığını düşünen insanlar var. Onlar doğaları gereği yırtıcılardır ve sizi kullanacaklardır. Ruhunuzun ne kadar sade olduğunun bir önemi yok. Sonuç olarak onların eylemlerini değiştiremezsiniz!

9. Bu kişi hayatınıza ne katıyor?

Eğer bir kişiyle ilişkinizi bitirmeyi düşünme aşamasına geldiyseniz zaten sizi huzursuz eden bir şeyler vardır. Bu durumda duygusallığı bir para birimi olarak düşünebilirsiniz. Karşınızdaki insan ne kadar zengin? Size borcu var mı? Bunu değerlendirirken duygusal paylaşımlarınızı göz önünde bulundurabilirsiniz.

10. Onun hayatında hangi rolü oynuyorsunuz?

Hepimiz kendi ilişkilerimizin ne durumda olduğunu görme konusunda kör olabiliyoruz. Bu konu hakkında bir düşünün. Gecenin ortasında soracak hiçbir sorunuz olmadan onu arayabiliyor musunuz? Bu sorunun cevabı sana doğru karar verme açısından yardımcı olabilir. Siz onların hayatında sadece kendi sorunlarını çözmek için mi varsınız?

Bir ilişkiyi sonlandırmak yaptığınız her şeyi yeniden düşünmenize sebep olabileceği gibi sizde özgürlük hissi de uyandırabilir. Unutmayın, insanları değiştiremezsiniz! Çevrenizde iyi insanları bulundurmak kendinizi sevdiğinizin bir işaretidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
4
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın