Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Çocuk Sahibi Olmadan Önce Kendilerine Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

İnsanların Çocuk Sahibi Olmadan Önce Kendilerine Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

Rinascita
14.08.2018 - 10:40

Çocuk yapmak konusunda endişeleriniz ya da isteğiniz varsa aklınızda otomatik olarak birçok soru oluşuyordur. Çocuk da yaparım kariyer de diyenlerden mi yoksa önce kariyer diyenlerden misiniz? Çocuk sahibi olduktan sonra başınıza gelecekler hakkında kafanızda oluşan bütün soruları cevaplıyoruz. Bu sorular için bir kötü bir iyi haberimiz var! Önce kötü haberi verip iyiyi sona saklayarak bu konudaki bütün cevapları sizler için Buzzfeed'den derledik.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/mikespohr/th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyuyabilecek miyim?

1. Uyuyabilecek miyim?

Kötü haber: Bir bardak su almak, küçük dostunuzla tuvalete gitmek, onun ağlamasını dindirmek gibi birçok sebeple her gece saat başı uyanmak zorunda kalacaksınız. Huzurlu bir uykuyu unutsanız da ona olan sevginiz bu durumun önüne geçecektir.

İyi haber: Geceleri çok az uyumak, çocuklarınızın olmaması durumunda gerçekten korkutucu olsa da onlara olan sevginiz bir başka oluyor. Hem bu uykusuzluk sonsuza kadar sürmüyor. Çocuklar 4-6 aylık olduklarında daha fazla uyumaya başlıyorlar. Merak etmeyin bu süreç geçecektir. Bunu atlatamayan hiç bir ebeveyn yok! Duruma iyi yönünden bakacak olursak vücudunuz az uykuyla bir gün geçirmeye alışıyor. Bu hayatınızda size bir avantaj olarak dönecektir.

2. Cinsel hayatım ne olacak?

2. Cinsel hayatım ne olacak?

Kötü haber: Bir çocuğunuz olmadan önce lüks bir mekanda şarap eşliğinde yediğiniz yemekten sonra eve dönerek yaşadığınız seks hayatınız yerini bitkin ve terli bir halde eşiniz evde çocuklardan artan bir şeyleri yerken, üzerinizde çocuğunuzun salyası bulaşmış olan kıyafetiniz varken yaşadığınız bir seks hayatına devredecektir.

İyi haber: Açıkçası çocuğunuz olduktan sonra da seks hayatınız devam ediyor. Eğer öyle olmasaydı dünyadaki hiçbir çocuğun kardeşi olmazdı. Eşlerin birbirine zaman ayırmaları ve enerji bulmaları elbette zor olacaktır fakat biraz çaba ile bu mümkün. Bir gece çocuğunuz sizi uyandırabilir ama diğer gece uyandırmayacaktır. Ayrıca bir hafta sonu kaçamağı planlayıp çocuğunuzu anne ve babalarınıza bırakabilirsiniz. Böylelikle önceden sahip olduğunuz romantik gecelere tekrar ulaşabilirsiniz. Mutlaka işe yarayacaktır!

3. İlişkim yolunda olacak mı?

3. İlişkim yolunda olacak mı?

Kötü haber: İnkar etmeye gerek yok. Çocuğunuz ilişkinizde büyük bir yük olacaktır. Bitkinliğiniz en ufak sorunlarda bile patlamanız ile eşinize yansıyacaktır. Biriniz çocuk bakımında ipleri eline almazsa ilişkinizde problemler olabilir. İlişkinizde bazı çatlaklar varsa çocuk sahibi olduğunuzda sorunlar daha da artabilir. 

İyi haber: Ebeveynlik, sizi ve eşinizi inanılmaz derecede önemli bir görevle birbirinize bağlar. Bir bebeği doğumdan yetişkinliğine kadar yönlendirip korumak sizin en kutsal görevinizdir. Bu görevdeki birliktelik saygı ve sevgiyi de pekiştirir.

4. Dostlarımı görebilecek miyim?

4. Dostlarımı görebilecek miyim?

Kötü haber: Sadece arkadaşlarınızla değil ailenizle de geçirdiğiniz zaman azalacaktır. Farklı sorumluluklarınız olacaktır. Sizinle artık zaman geçirmek istemeyen arkadaşlarınız olacaktır. Bunun aksine sizinle takılmak isteyen arkadaşlarınız olacak fakat önceliğiniz değişecektir. 

İyi haber: Çocuğunuz olmasa bile hayatınızdan çıkan arkadaşlarınızın olması hayatın bir gerçeğidir. Gerçek dostlar ne olursa olsun sizin yanınızdadır. Çocuğunuz olduğunda gerçek dostlarınızı daha kolay tespit edebilirsiniz. Bu süreçte sizden uzaklaşan insanlar ebeveyn olduklarında size geri döneceklerdir.

5. Beş parasız mı kalacağım?

5. Beş parasız mı kalacağım?

Kötü haber: Çocuğunuz 18 yaşına geldiğinde onun için toplamda çok fazla para harcamış olacaksınız. Paranın ''beni harca'' diye seslenmesini artık duymamanız gerek. O ceketi almasanız da olur!

İyi haber: Tabii ki çocuk büyütmek oldukça masraflıdır fakat bu paranızın tamamını harcayacağınız anlamına gelmez. Sadece harcamalarınızda daha dikkatli olmanız gerekecektir. Bu durum size daha tasarruflu olmayı öğretecektir. Ayrıca çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu bir şeyi satın almak, kendinize bir şey satın almaktan daha iyi hissettirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Caillou'ya tahammül edebilecek miyim?

Kötü haber: Cailou'nun gerçekten huysuz bir karakter olduğunu söylememize gerek yok. Cailou'yu sevmemenin de ötesinde artık nefret edeceksiniz. Hatta daha kötüsü Cailou yalnız değil! Arkadaşları Max ve Ruby ile de tanıştığınızda saçlarınızı yolmaya başlayabilirsiniz.

İyi haber: Cailou ve diğer karakterler can sıkıcı olsa da çocuğunuz onları seviyorsa sizde seveceksiniz! Neden mi? Çünkü bir bölüm açtığınızda çalışmalarınıza devam edebilecek, maillerinizi kontrol edebilecek veya temizlik yapabileceksiniz.

7. Peki ya bebek bezi değiştirmek, tükürükler ve diğer berbat şeyler ne olacak?

Kötü haber: Çocuğunuz çişini yapacak, kusacak, evin içinde böcek bulacak, burnu akacak ve bunların hepsiyle ilgileneceksiniz. Bunlar yeterli gelmediyse devam edebiliriz!

İyi haber: Çocuğunuz olmadan önce bebek bezi değiştirme düşüncesi size oldukça rahatsız edici gelebilir. Fakat çocuğunuz olduğunda bundan hiç rahatsızlık duymazsınız. Alışılmışlığın getirdiği bir şey midir yoksa beyin kimyasında bir değişiklik mi oluyor bilmiyoruz ama her şey size oldukça normal gelecek. Öyle ki yemek yerken, yemeği yarıda bırakıp taşmış bir bebek bezini değiştirdikten sonra tekrar yemeğin başına oturabileceksiniz.

8. Çocuğuma kötü davranacak mıyım?

Kötü haber: Ebeveynlikte her an doğru karar vermek imkansızdır. Çok yorgun olduğunuz bir an yanlış bir şey söyleyebilir ya da yanlış bir hareket yapabilirsiniz. Bazen çocuğunuz bu durumu yüzünüze vuracak ve bu yüzden kendinizi kötü hissedeceksiniz.

İyi haber: Her ebeveynin çocuğuna kötü davrandığı anlar olmuştur. Ebeveynlik birkaç dakikalık bir şey değil! Genel olarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsanız, çocuklarınız için yaptığınız şeylerin büyük çoğunluğu olumlu olacak ve onları gurur duyabileceğiniz insanlara dönüştürecektir.

9. Klişe bir anne ya da babaya dönüşecek miyim?

9. Klişe bir anne ya da babaya dönüşecek miyim?

Kötü haber: Çocuğunuz olmadan önce ne kadar havalı olduğunuz kimsenin umurunda değil! Kendinizi ebeveyn şakaları yaparken, daha büyük bir araba  araştırırken, yüksek bel kot pantolon giyerken, çocuğunuzun fotoğraflarını herkese gösterirken bulacaksınız. Kısacası siz küçükken kendi ebeveynlerinizden görüp basmakalıp şeyler olarak değerlendirdiğiniz şeyleri yapmaya başlayacaksınız.

İyi haber: Eğer çocuklarınız olmadan önce havalı bir ebeveyn iseniz, merak etmeyin çocuğunuz olduktan sonra da o şekilde olacaksınız. Eğer değilseniz, zaten hiçbir zaman olmayacaksınız. Sonuç olarak çocuğunuz olmadan önce kimseniz, aynı kişi olmaya devam edeceksiniz. Yalnızca bazı öncelikleriniz olacak. Daha çok 'anne' gibi olacaksınız elbette, ama bu tamamen anne olduğunuz için olacak. Klişelerden ötürü değil.

10. Hepsi buna değer mi?

10. Hepsi buna değer mi?

Kötü haber:Kendinizden veya hayatınızdan memnun değilseniz, bir bebek sahibi olmak muhtemelen sorunlarınızı çözmeyecektir. Aslında, kötü bir duruma bir bebek eklemek işleri daha da kötüleştirebilir.

İyi haber: Bütün bunlara değer mi diyorsanız  kocaman bir ''evet''. Ebeveyn olmak zor olabilir, ancak kalbinizi mümkün olduğunu düşündüğünüzden daha derin bir sevgiye açar. Yalnızca bu da değil! Nasıl kutsal bir görevde olduğunuzu düşünürseniz bu yolda atacağınız bir adım sizi daha güzel ödüllere götürecektir. Çocuklarınıza yaklaşımınızın doğru olduğunu bilmenin getirdiği öz güven duygusu bunlardan yalnızca biridir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
88
31
15
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
noname

o sorumluluğu alamayacaksanız gerçekten yapmayın. kuzenim 22 yaşında anne oldu ve şu an oğlu ona yük geliyor 2.5 yaşında çocuk. ekonomik durumu iyi çalışmas... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kararım hala değişmedi.Çocuk çok büyük bir sorumluluk,ben bu sorumluluğu alamam.Belki de bencilce düşünüyorum,hayatımı birine adayamam.Yine de hayatın ne gös... Devamını Gör

Aşkito muyum ben

27 yasindayim ve hala bir anne olamayacağımı düşünüyorum. Uğraşamam düşüncesi değil, o sorumluluk beni korkutuyor.