Görüş Bildir
Haberler
İnsanlar ve Robotlar İçin Geliştirilen Biyonik Göz İlk Testleri Geçti

İnsanlar ve Robotlar İçin Geliştirilen Biyonik Göz İlk Testleri Geçti

Bilim insanları robotların ve görme engelli insanların görmesini sağlayacak süperiletken perovskit maddesinin kullanıldığı ve ilk testlerde başarıya ulaşan biyonik bir göz geliştirdiklerini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde görevli araştırmacıların 'Elektrokimyasal Göz' (EC Eye) olarak adlandırdıkları mekanizma bir insan gözü ile aynı büyüklükte ve şekilde. 

Farkı ise bir insan gözünden çok daha fazlasını yapabiliyor olması.

İnsan gözüne çok benziyor

İnsan gözüne çok benziyor

İnsan gözündeki retina ve iris mekanizmalarını taklit eden biyonik göz son derece hassas perovskit nano teller ile sinir hücrelerine bağlanabiliyor. 

Bu nano teller gözün gördüğünü tıpkı organik gözün yaptığı gibi nörolojik sinyallere çevirip kullanan kişinin beynindeki görsel kortekse veya kullanan robotun işlemcisine iletiyor.

İlk testlerde gözü kullanan bilgisayar kendisine gösterilen harfleri doğru şekilde tanımladı. İlerleyen testler giderek daha karmaşık ve daha çok bilgi içeren görüntülerin algılanması sağlanacak.

Bu tür bir biyonik gözün başarılı şekilde insanlara entegre edilmesi halinde potansiyelinin sınırsız olduğu belirtiliyor.

Bu tür bir biyonik gözün başarılı şekilde insanlara entegre edilmesi halinde potansiyelinin sınırsız olduğu belirtiliyor.

Yani insan gözünün algıyamadığı elektromanyetik frekans dalga boylarını görüntülemek de dahil akıllı telefon kamerası ile yapılabilen herşeyi insanların biyonik gözleriyle yapması mümkün olabilir.

Gece görüşü, mikroskobik ve teleskopik görüş, sanal gerçeklik (VR), arttırılmış gerçeklik (AR), interaktif görüntüleme, kayıt, yeniden oynatma, daha yüksek çözünürlükle görme ve daha pek çok özelliğe kavuşmak mümkün olabilir.

NatureEuronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
41
33
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Bizim millet bahçeleri ne oldu? Kek filan?

Süvari Bora

Gittim yuvarlanıp geldim. Çayımı ve kekimi de beleşe vurdum 🤣

Boşverin bunları Organik hoşaf için, gözede iyi gelir.

Maverick

Nörolojik birleşim başarıldı muhteşem bir gelişme. Beyin korteks inde hasar olmayan görme engelli insanlara görme yeteneği sağlamak tam bir mucize. E tabi ... Devamını Gör