Görüş Bildir
Haberler
İngiltere ve Hollanda'da Bıçaklı Saldırılar: Ölü ve Yaralılar Var

İngiltere ve Hollanda'da Bıçaklı Saldırılar: Ölü ve Yaralılar Var

İngiltere'nin başkenti Londra'da, kentin merkezindeki London Bridge'de bıçaklı saldırı düzenlendi. İki kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırganın ise terör suçundan hüküm giyen, 2012’de hapse girip geçen yıl şartlı tahliye edilen Osman Khan olduğu tespit edildi. 

Londra'daki olayın ardından benzer bir saldırı haberi de Hollanda'dan geldi. Lahey Emniyet Müdürlüğü 'Lahey'de Grote Markt Caddesi'nde bıçaklı saldırılar sonucu yaralananlar var' açıklamasını yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, kentin merkezindeki London Bridge'de (Londra Köprüsü) düzenlenen bıçaklı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti 3 kişi ise yaralandı. Polis, şüpheliyi vurarak öldürdü.

Patlayıcı süsü verilmiş düzenek

Patlayıcı süsü verilmiş düzenek

Londra Belediye Başkanı Sadi Khan yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu söyledi. Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu ise vurulan şüphelinin üzerinde 'patlayıcı süsü verilmiş düzenek' olduğunu belirtti.

"Polis bunun bir terör eylemi olduğunu doğruluyor"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Londra Köprüsü'ndeki etkinlikler hakkında bilgilendirildim. Devam eden bir soruşturma olmasına rağmen, polis bunun bir terör eylemi olduğunu doğruluyor. Düşüncelerim, tehlikeye yürüyen polis ve acil servis ekipleriyle. Ayrıca, başkalarının hayatlarını korumak için fiziksel olarak müdahale eden halkın olağanüstü cesaretine de saygı duymak istiyorum' ifadelerini kullandı.

Saldırganın kimliği açıklandı

Saldırganın kimliği açıklandı

Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, yaptığı açıklamada, şu aşamada saldırıyla ilgili başka birinin aranmadığını söyledi. 

Saldırganın 28 yaşındaki Usman Khan olduğunu bildiren Basu, '2012'de terör suçundan mahkum olan bu kişi, yetkililer tarafından biliniyordu. Aralık 2018'de şartlı olarak tahliye edildi.' dedi. Basu, polislerin saldırganın evinde arama yaptığını da duyurdu.

Öte yandan, yerel medya, saldırganın Şubat 2012'de Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yönelik saldırı planındaki rolü nedeniyle hapis yattığını ve tahliye şartları kapsamında da elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiğini yazdı.

Seçim kampanyalarına ara verildi

Seçim kampanyalarına ara verildi

İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi Londra'da seçim kampanyalarını saldırı sonrası askıya aldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada seçim kampanyasına ara verdiğini söyledi. 

İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Johnson'ın lideri olduğu Muhafazazakar Parti'den sonra ana muhalefetteki İşçi Partisi de Londra'da kampanya faaliyetlerini askıya aldı.

Bir saldırı haberi de Hollanda'dan

Bir saldırı haberi de Hollanda'dan

Londra'nın ardından Hollanda'nın Lahey kentinde işlek bir alışveriş caddesinde bıçaklı saldırılar düzenlendi. Polis, saldırılar sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada 45-50 yaşlarındaki açık tenli saldırganın arandığı kaydedildi. Yerel medya ise saldırıda yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

'Bıçaklı saldırılar sonucu yaralananlar var'

Lahey Emniyet Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada ise 'Lahey'de Grote Markt Caddesi'nde bıçaklı saldırılar sonucu yaralananlar var. Acil servis birimleri olay yerinde' denildi.

Cuma akşamı yerel saatle 19:45'te bıçaklı saldırıların düzenlendiği Grote Marktstraat (Büyük Pazar Sokağı), Lahey'in en büyük alışveriş caddelerinden biri.

Kaynak: BBC Türkçe 1, 2, DHA

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

Türkiye de sradan bir gün.