Görüş Bildir
Haberler
İngiltere İlaç Düzenleme Kurumu İddiayı Doğruladı: AstraZeneca Aşısı Olan 7 Kişi Hayatını Kaybetti

İngiltere İlaç Düzenleme Kurumu İddiayı Doğruladı: AstraZeneca Aşısı Olan 7 Kişi Hayatını Kaybetti

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, İngiltere'de 7 kişinin Oxford ve AstraZeneca tarafından geliştirilen korona virüsü aşısını olduktan sonra oluşan kan pıhtısından hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hollanda Sağlık Bakanlığı ise 60 yaşın altındaki kişiler için aşının kullanımını geçici olarak durdurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) İngiliz basınına yaptığı yazılı açıklamada, son verilerin ışığında İngiltere’de 7 kişinin AstraZeneca aşısı olduktan sonra oluşan kan pıhtısı nedeniyle hayatını kaybettiği doğrulandı.

Kurum, 9 Aralık 2020 ile 21 Mart 2021 aralığını kapsayan raporda aşılanan 18 milyon kişiden 30’unda kan pıhtısı yan etkisi görüldüğünü ve bunlardan 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Faydaları riskinden fazla

Faydaları riskinden fazla

MHRA’dan yetkililer, 7 ölümün titizlikle araştırıldığını ve bu durumun sadece bir tesadüf mü yoksa aşının gerçek bir yan etkisi mi olduğu konusunun henüz net olmadığını belirtti. Diğer yandan MHRA, aşının faydalarının riskten daha ağır bastığını vurguladı. Mart ayının başında, Norveç ve diğer birçok Avrupa ülkesi, kanın pıhtılaşmasıyla ilgili vaka raporlarının ardından AstraZeneca aşılarının uygulanmasını askıya aldığını veya durdurduğunu açıklamıştı.

Aşılamaya devam kararı

Aşılamaya devam kararı

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) aşının güvenli ve etkili olduğunu tekrar teyit ettiği açıklamasında ülkeleri aşılama programlarına devam etmeye teşvik etti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca aşısının faydalarının yan etki riskinden daha ağır bastığını belirtti.

Aşı Hollanda'nın da gündeminde

Aşı Hollanda'nın da gündeminde

Hollanda Sağlık Bakanlığı, dün öğleden sonra yaptığı yazılı açıklamada, ilaç yan etkileri konusunda uzman bağımsız danışma organı Lareb'in hazırladığı yeni bir rapor üzerinde hareket ettiğini duyurdu.

Lareb tarafından hazırlanan raporun, AstraZeneca aşısı olduktan sonra kan pıhtılaşması yaşayan 25 ila 65 yaşları arasındaki beş kadınla ilgili olduğu açıklandı.

Yan etkileri 60 yaşın altında görüldü

Yan etkileri 60 yaşın altında görüldü

İhtiyati tedbirin, AstraZeneca ile aşılaması planlanan 60 yaş ve üzeri kişileri kapsamadığı çünkü olası yan etkilerin çoğunlukla 60 yaşın altında görüldüğü belirtildi. Sağlık Bakanı Huoa de Jonge, “Aşıların güvenliği konusunda hiçbir şüphe olamaz. Hollanda raporlarının da düzgün bir şekilde araştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tedbir konusunda hata yapmamalıyız, bu yüzden önlem olarak şimdi duraklat düğmesine basmak akıllıca olacaktır. Ancak yalnızca 60 yaşın altındaki kişiler için” dedi.

Bakanlık, Hollandalı doktorlara, bir sonraki duyuruya kadar 60 yaşın altındaki tüm aşı randevularının iptal edilmesi tavsiye edildi. Hollanda’da ülke çapında uygulanan yaklaşık 2 milyon 300 bin doz aşıdan, yaklaşık 400 binin AstraZeneca aşısı olduğu ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adige Shapsug

İnşallah bizimkiler bu aşıyı alma gibi bir hata yapmazlar

Psimaxwe

almazlar zaten bu ingiliz-isveç aşısı. Bizim kankimiz çin olduğu için tek dostumuz çin olduğu için Sinovac alırız.

Engin

Kanada'daki 2 akrabamız bu aşıyı oldu. Hiçbir yan etki görmediler. Biri 40'lı yaşlarında hasta refakatçisi olduğundan, diğeri de 70 yaş üstü refakatçi olduğu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Faydaları risklerinden fazla mı? :D:D Ölümü görüp hastalığa razı olmak gibi bişey sanırım. Aşı olanlara kan sulandırıcı da versinler çözülsün :D