Görüş Bildir
Haberler
İngiltere, Güneş Desteğini Azaltıyor

İngiltere, Güneş Desteğini Azaltıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere, 2016 itibariyle güneş enerjisinden üretilen elektriğe ödenen fiyatlarda indirime gidecek.

İngiltere hükumeti, normalde evlerindeki yüklü güneş panelleri ile güneş enerjisi üretenlere maddi katkıda bulunuyor. Ancak Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın (DECC) yaptığı açıklamaya göre, 2016 yılı itibariyle bu katkıda %65 düşüş yapılacak. Buna ek olarak bakanlığın sunduğu öneride, bu düşüşlerin 3 ayda bir uygulanacağı ve %90’lara varan düşüşlerin olabileceği de belirtiliyor.

Bakanlık, tüm güneş enerjisi projelerini kapsayan bu önerinin yapılmasının sebebini, mevcut piyasa koşullarında makul getiri projelerin geliştirilmesine teşvikler sunmak olarak açıklıyor. Yapılan bu değişikliğe karşılık olarak Greenpeace, Güneş Ticaret Birliği ve İngiliz Güneş Enerjisi Desteği’nden baskılar gelmeye başladı. Öyle ki İngiliz güneş Enerjisi Desteği, yapılan bu öneriyi korkutucu olarak nitelendiriyor.

Hükumet, sübvansiyonların kalıcı değil geçici bir teşvik yardımı olduğunu belirtse de, yapılacak olan değişiklik önümüzdeki 3 yıl içinde güneş enerjisi üretiminin ülkede tamamen sıfıra düşmesi anlamına geliyor. Bu durum, güneş enerjisi üretimi için çalışanların ileri ki zamanlarda kendi ayakları üzerinde durmaları için daha fazla çabalamaları gerektiğini gösteriyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/12/17/uk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın