Görüş Bildir
Haberler
İngiltere, Google’ın Şoförsüz Araçlarını Londra’da Test Etmesini İstiyor

İngiltere, Google’ın Şoförsüz Araçlarını Londra’da Test Etmesini İstiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın şoförsüz araçları çoktan 2 milyon kilometrenin üzerinde yol aldı ancak bu testlerin hiç biri İngiltere’de geçmedi. Peki ya dünyada sol şeritte araç kullanan ülkelere ne olacak? Sky News haberine göre, Londra’dan bazı yetkililer, şirkete İngiltere’de test yapması için oldukça ısrar ediyorlar. Isabel Dedring’e göre bu görüşmelerden sonuncusu bir kaç hafta önceydi. Londra’nın Ulaşım Bakanı, son üç yılda, beşin üzerinde görüşme yaptı. Ancak görünen o ki, henüz bir çözüm üretilmiş değil.

Yetkililer “Henüz oldukça erken ancak Google diğer ülkelerde de test yapmaya ne zaman hazır olursa, biz bu denemelerin Londra’da olması için istekliyiz.” Dedi.

İngiltere hükümeti bu tip araçlar konusunda oldukça zayıf durumda. Aralık 2014’te, bir kısmını hükümetin finanse ettiği oldukça az sayıda araştırma yapıldı ve bu araştırmaların içinde elektrikli otobüsler, iki kişilik araçlar, görsel simülasyonlar ve tarama sistemli jeep araçlar var. Çok yakında bu araştırmalara dâhil olacak sekiz yeni program daha var. Kullanışlı olmasına rağmen bu projelerin hiç biri Google’la yarışacak kapasitede değil. Bu yüzden ülkenin kendi projelerini geliştirirken, diğer şirketleri de İngiltere’ye getirme çabası oldukça mantıklı bir hamle olarak yorumlanıyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/08/go...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın