Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Hayat 'Normale' Dönüyor: Restoran ve Barlar Müşteri Alabilecek...

İngiltere'de Hayat 'Normale' Dönüyor: Restoran ve Barlar Müşteri Alabilecek...

Ulaş
17.05.2021 - 18:07

İngiltere'de bugün normalleşme sürecinin üçüncü aşamasına geçildi. Artık kafe, restoran ve barlar içeride de müşteri kabul ediliyor. Bugünden itibaren sınırlı sayıda kişi evlerde de bir araya gelebilecek. Ayrıca bazı dış ülkelere tatile de gidilebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın başında ilan edilen sıkı Kovid önlemlerini gevşetme planının Mart sonu ve Nisan ayındaki iki aşamasında; açık hava faaliyetlerine izin verilmiş, dükkanlar açılmıştı. Bugün ise ilk kez kapalı mekanlar belli koşullarla açıldı.

Ancak ilk bulgular bulaşın yüzde 90'ı aşkınının iç mekanlarda yaşandığına işaret ettiği için, iç mekanların sınırlı da olsa açılmasının nasıl bir etki yaratacağı dikkatle izlenecek.

Başbakan Johnson: 'Haftada iki kez hızlı testlerden yaptırın.'

Başbakan Johnson: 'Haftada iki kez hızlı testlerden yaptırın.'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Başbakan Boris Johnson, insanların koronavirüs nedeniyle durdurduğu hayatlarına yeniden başlamaları gerektiğini söyledi. Herkesi yine de dikkatli olmak konusunda uyaran Johnson halkı; haftada iki kez hızlı test yaptırmaya, hijyen kurallarına uymaya ve davet geldiğinde de aşı olmaya çağırdı.

Kapanma döneminden çıkarak büyük bir dönüm noktasına ulaşıldığını belirten Johnson, 'Ancak bir sonraki adımını büyük bir dikkatle atmalıyız. Bugün yeni özgürlüklerimizin tadını çıkarırken virüsü uzak tutmak adına herkesi dikkatli olmaya ve sorumluluk almaya çağırıyorum' diye konuştu.

İngiltere ve İskoçya'da herkes, semptom göstermese dahi 30 dakikada sonuç verebilen test kitlerini ücretsiz sipariş verebiliyor. Galler ve Kuzey İrlanda'da ise bu imkan evden çalışamayan kişiler için geçerli.

Yeni normalleşme adımları neler?

Yeni normalleşme adımları neler?

Birleşik Krallık'ta bugün itibarıyla yeni normalleşme süreci İngiltere, İskoçya ve Galler'de küçük farklarla uygulanacak. Artan vakalar sebebiyle İskoçya'nın Glasgow ve Moray bölgelerinde kısıtlamalar şimdilik kaldırılmıyor. Bununla birlikte;

  • Dış mekanlarda 30 kişiye kadar, iç mekanlarda ise en fazla altı kişi ya da iki hanehalkı üyelerinin buluşması mümkün olacak. Gecelik konaklamalar serbest olacak.

  • Kafe, restoran ve barların iç mekanlarına da müşteri kabul edilebilecek.

  • Sinema, müze, çocuk oyun alanları ve oteller kapılarını aylar sonra açacak.

  • Toplu spor aktiviteleri ve spor egzersizleri için iç mekanlar kullanılabilecek. Sauna ve buhar odaları müşteri kabul edebilecek.

  • Düğünler, resepsiyonlar ve diğer benzeri etkinlikler de 30 kişiyle sınırlı olmak üzere organize edilebilecek.

  • Yurt dışı tatillerine izin verilecek.

Kuzey İrlanda, kısıtlamaları kaldırmayı 20 Mayıs'ta gözden geçirecek.

Aşılama hangi aşamada?

Aşılama hangi aşamada?

Birleşik Krallık'ta şu ana kadar 36,5 milyondan fazla kişi ilk doz aşılarını oldu. Bu, ülkedeki 18 yaş üzeri nüfusun yaklaşık yüzde 70'i ya da üçte ikisinden fazlası demek.

İki doz aşısını da olanların sayısı ise 20 milyonu aştı. Bu da yetişkin nüfusun üçte birinden fazlasının iki doz aşısını da olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki birkaç gün içinde, İngiltere'deki 35 yaş ve üstü kişilere de ilk doz aşıları vurulmaya başlanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
11
8
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baran

Ya hani ingiltere italya koronadan perişan olmuştu. Biz maske gönderiyorduk onlara en son.

tahsin tepek

Ücretsiz hızlı test, hemde isteyen herkese ve evlere servis! Güçlü ekonomi böyle bir şey olsa gerek. Biz bedeve maskeyle kolonyayı zor aldık.

demet s.

Alkol satışını yasaklasalardı çoktan bitmişti covid.