Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Pilotlar Derneği, Lazerlerin Silah Olarak Tanınmasını İstiyor

İngiliz Pilotlar Derneği, Lazerlerin Silah Olarak Tanınmasını İstiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazar günü Heathrow’dan New York’a bağlı Virgin Atlantic’e gitmekte olan uçakta yaşanan olay sırasında bir subayın lazer ışınları ile görüşünün engellenmesin ardından lazer ışınların sınıflandırılması ile ilgili gözler başka yöne çevrildi.

Derneğin genel sekreteri olan Jim McAuslan’ın BBC’de söylediğine göre bu olaylar münferit değil. Bu nedenle İngiliz Havayolu Pilotları Derneği, lazer ışınları yayan cihazları artık silah olarak sınıflandırılmasını istiyor. Jim McAuslan, uçakların endişe verici ve sürekli artan oranda lazer ışınları ile saldırı altında olduklarını da ifadelerine ekledi. Sivil Havacılık Otoritesi ise, geçtiğimiz Kasım ayında sadece bir gecede 20 ayrı olay yaşanmakla birlikte, 2009 ile 2015 arasında 9 bine yakın olay gerçekleştiğini belirtti.

Aslında İngiltere tüzüğünde, uçaklarda parlayan lazerlerin kullanımına dair yasaklar mevcut ancak, Pilotlar Derneği bu tüzüğün yeterli olmadığını düşünüyor. Bunun yerine, dernek bu konuda daha fazla girişimde bulunulması için bir lobi oluşturmaya çalışıyor. Ancak parlamentoda konunun ne zaman gündeme alınacağı belirsiz.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/02/15/uk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın