Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Ordusunun Facebook Timi

İngiliz Ordusunun Facebook Timi

Batuhan
02.02.2015 - 10:32

İngiliz ordusu, sosyal medya uzmanı askerlerden oluşan yeni bir birim kuracak. '77'nci Tugay'ın amacı 'ölümcül olmayan savaşta' uzmanlaşarak savaş alanlarına psikolojik etkide bulunmak.

İngiliz ordusu, psikolojik operasyonlar yürütmesi ve bilgi tabanlı savaşlarda yer alması için sosyal medya uzmanı 'Facebook savaşçıları' yetiştirecek.

Berkshire bölgesinde kurulan 77'nci Tugay adı verilen özel birim, sosyal medya ile arası iyi olan askerlerden oluşturulacak ve 1500 kişilik bir özel kuvveti temsil edecek.

İsrail ve ABD ordusunda kurulan 'ölümcül olmayan savaştan' sorumlu olacak birim, Nisan ayında faaliyete geçecek ve psikolojik operasyonlar gerçekleştirecek. 77'nci Tugay askerleri mobil cihazlardan 7/24 Facebook başta olmak üzere sosyal medyayı takip edecek.

İngiliz ordusundan yapılan açıklamada, 'sosyal medya biriminin modern çatışma ve savaş yeteneklerini içereceği, şiddet içermeyen yöntemlerle modern savaş alanlarına etki etmeye çalışılacağı' belirtildi.

Savaş alanlarına sosyal medya ile müdahale

Guardian'da yer alan habere göre, sosyal medya odaklı özel kuvvetler oluşturma fikri başta Afganistan'da elde edilen tecrübelerden doğdu. Savaş bölgelerinde ayaklanmaları bastırma yeteneği, özellikle Ukrayna, Suriye ve Irak'ta yaşanan iç karışıklıkların ardından daha da büyük bir ihtiyaç haline geldi.

NATO'nun Ukrayna'da yaşanan iç karışıklığa karşı çaresiz kalması ve IŞİD'in sosyal medya aracılığıyla güç kazanması, Batı'nın psikolojik savaşta gücünü artırma ihtiyacını doğurdu.

Sosyal medya üzerinde psikolojik savaşın en son örneklerinden biri geçtiğimiz yıl Hamas ve İsrail Güvenlik Güçleri (IDF) arasında yaşanmış, her iki taraf çatışmalar boyunca Twitter'ı yoğun bir şekilde kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ing...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0