Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Bilim İnsanları İdrardan Elektrik Üretti

İngiliz Bilim İnsanları İdrardan Elektrik Üretti

Emre Ordu
19.04.2016 - 23:13 Son Güncelleme: 20.04.2016 - 08:52

Yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışan bilim insanları sıra dışı bir buluş gerçekleştirdi. İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucunda yakıt hücreleri ile idrardan elektrik üretilebileceği tespit edildi. Üstelik elde edilen bu enerji istenildiği takdirde depolanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mikrobik yakıt hücrelerini kullanarak enerji üretmek ve depolamak hem yenilebilmesi hem de karbon salınımı yapmamasıyla geleceğin enerji üretim teknikleri arasında yer alıyor. University of Bath, Queen Mary University of London ve Bristol Bioenergy Centre tarafından ortaklaşa geliştirilen araştırma sonucundaysa idrar kullanarak elektrik üretmenin mümkün olduğu ortaya çıktı.

Üretilen enerji istenildiği takdirde depolanabiliyor veya doğrudan kullanılabiliyor

Üretilen enerji istenildiği takdirde depolanabiliyor veya doğrudan kullanılabiliyor

İdrar gibi organik maddeleri doğal ve biyolojik bir süreçten geçiren yakıt hücreleri insan atıklarını kullanarak açığa enerji çıkarabiliyor. Yakıt hücrelerinin ayırıcı özelliği ise içinde bulunan bakteriler ve akışla ortaya çıkardıkları enerji. Üretilen bu elektrik enerjisi istenildiği takdirde depolanabiliyor veyahut doğrudan kullanılabiliyor.

Yaklaşık 1 ile 2 sterlin arasında üretim maliyeti var

Yaklaşık 1 ile 2 sterlin arasında üretim maliyeti var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 1 ile 2 Sterlin arasında bir üretim maliyeti olan bu yakıt hücrelerinin hem enerji üretiminde hem de yenilebilir enerji alanında yenilikçi bir yaklaşım sunması bekleniyor.

bigumigu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
29
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nursema

Ramazanda geliyor siz bizdeki keşifleri görün cahil ingilizler Yeni ramazan sorularını görseler kendilerinden utanırlar

nukkummatti

evlilik programlarını da unutmamak lazım.

Can Ozsoy

Sakız orucu bozar mı? Aaa duydun mu filanca gelin adayı hamileymiş ? Yaws izleyemedim dün Survivorda kim elendi??? Uyan Türkiye'm elalem idrardan elektirk ya... Devamını Gör

Burak Seyto

Böyle diyonda Türkiye'de ekonomi çökmüş savaş var bilim insanı yok onlar senin dediklerine biz halk dilinde "elalem" diyoruz ve her Türk'de öyle değildir bil... Devamını Gör

Berkay Öztürk

sırf 20 megavolt burda var