Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Akademisyen Stephenson Sınır Dışı Edildi

etiket İngiliz Akademisyen Stephenson Sınır Dışı Edildi

Deniz Gök
16.03.2016 - 19:52 Son Güncelleme: 16.03.2016 - 23:44

Tutuklanan üç akademisyenle dayanışma için gittiği adliyede gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson, Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde sınır dışı edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bianet’in haberine göre, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları için dün tutuklanan üç akademisyene destek amacıyla gittiği adliye önünde, çantasındaki nevruz bildirisi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Chris Stephenson ifadesinin ardından bugün 12:00 civarında serbest bırakıldı.

Ancak savcı, Stephenson'ın sınır dışı edilmesini talep etti. 

Polis, savcının talebi doğrultusunda İngiliz akademisyeni hastane kontrolünün ardından sınır dışı işlemlerinin yapılması için Kumkapı'daki Geri Gönderme Merkezi’ne getirdi. 

Bianet’e bilgi veren avukat İlkay Bahçetepe, Stephenson’un bu süreci Geri Gönderme Merkezi’nde geçirmek istemeyerek kararı beklemeden İngiltere’ye gideceğini söyledi.

Saat 20 uçağıyla İngiltere'ye gideceği öğrenilen Stephenson, Twitter hesabından 'Havaalanında sınır dışı ediliyorum. Yarın idari mahkemesine dönüşüm için başvurum yapılacak' yazdı.

Nevruz davetiyesine 'örgüt propagandası' soruşturması

Nevruz davetiyesine 'örgüt propagandası' soruşturması

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre 'örgüt propagandası' yapmakla suçlanan Stephenson ifadesinde, 'Ele geçen broşürün örgütsel döküman olduğunu düşünmüyorum. Bu davetiyedir. Bunu çantama koydum. Dağıtmadım, sergilemedim' diye konuştu.

Davetiye üzerindeki küçük fotoğraflarda barikatlar bulunduğunun sorulması üzerine Stephenson, 'Küçük resimlere daha önce dikkat etmemiştim. Terör örgütü tarafından barikat kurma ve ateş yakma resimlerini bana siz söylediniz. Ayrıca döküman üzerindeki öz yönetimi bir terör örgütünün söylemi olarak değil,  siyasi bir parti tarafından demokratik yollarla elde edilebilecek yönetim şekli olarak düşünüyorum. Benim terör örgütüyle ilgim yoktur' dedi.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Stephenson, 1991'den bu yana çocuğu ve eşi ile Türkiye'de yaşıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan ve gözaltına alınan üç akademisyen dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Bianet, Birgün ve Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
99
33
30
28
18
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infinite

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ LANET OLASI İNGİLİZLER

İronik Hoca

Ne zaman "Hepimiz İngiliziz" diye yazmaya başlıyoruz arkadaşlar?Koleksiyon yapıyorum da,olmadığım bi o kalmıştı,onu da aradan çıkarıverelim elimize fırsat ge... Devamını Gör

Andy Dufresne

kağıt üzerinde akademisyen aynı zamanda Türkiye karışsın diye uğraşan bir ajan.

Pasif Kullanıcı

Trollüğüne heryerde devam ediyorsun çok istikrarlısın tebrikler..