Görüş Bildir
Haberler
İnci Gibi Dişlere ve Işıldayan Gülüşlere Sahip Olmak İçin Kullandığınız Zerdeçalın Aslında Bir İşe Yaramadığını Biliyor muydunuz?

İnci Gibi Dişlere ve Işıldayan Gülüşlere Sahip Olmak İçin Kullandığınız Zerdeçalın Aslında Bir İşe Yaramadığını Biliyor muydunuz?

Rinascita
18.09.2018 - 08:14

Günümüzde alternatif tıp yöntemlerinin kullanımı oldukça artmış durumda. Çünkü işin içine kimyayı bulaştırmadan daha doğal yöntemler ile istenilene ulaşmak insanlara daha cazip geliyor. Fakat, öğrenilen alternatif yöntemler her zaman doğru olmuyor. Dişleri beyazlatmak için kullanılan zerdaçalın aslına bu durumda fayda etmediğini ve hangi durumlarda faydalı olabileceğini Popsugar'dan sizler için derledik.

Kaynak: https://www.popsugar.co.uk/beauty/Sho...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Julianne Hough, daha güzel gülüşler için baharat çeşnilerinin kullanılması gerektiğini söylediğinde şüpheleri üzerine çekmişti.

Julianne Hough, daha güzel gülüşler için baharat çeşnilerinin kullanılması gerektiğini söylediğinde şüpheleri üzerine çekmişti.

Bir Yunan atasözü der ki: ''Bir şey, doğru olmak için gereğinden fazla iyi ise kesinlikle öyledir.''

Birçok internet sitesinde sivilceler için diş macununu kullanmak gerektiği söylenirdi. Bunu deneyen birçok insan oldu ve çoğunluğu hüsranla sonuçlandı. New York'taki estetik dişçi Dr. Sivan Finkel ise bambaşka bir yol izleyerek yemek baharatlarıyla gargara yapanlara uğraşlarının boşa olduğunu açıkladı.

''Bu yaklaşımla başarılı olan kimseyi duymadım. Genel olarak zerdeçal, sodyum bikarbonat ve kömür kullanmak gibi diş beyazlatma yöntemleri çok etkili değildir. Bu tür parlatma yöntemleri sağlıklı olmanın tam aksine aşındırma gibi etkiler yaratır. Bu yöntemler dişin kendisini beyazlatmıyor sadece yüzeydeki lekelerin kazınmasını sağlıyor.'' dedi.

Zerdeçal ile dişleri beyazlatmak mümkün değildir çünkü reçetesiz satılan ilaçların aksine hidrojen peroksit içermezler.

Bu yüzden ağız hijyeni ile alakalı ürünler alırken içeriğine dikkat etmeniz gerekir.

Dr. Finkel, dişleri beyazlatmak için zerdeçal kullanmanın bir nedeni olabileceğini kabul etti. 

'Zerdeçalın iltihap sökücü ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle diş ve diş etlerini fırçalamak için yararlı bir şeydir.'' 

Dr. Finkel, zerdeçalda bulunan ve zerdeçal sarısı olarak bilinen kimyasal bileşik kürkiminin düşük biyoyararlanıma sahip olduğunu söyledi. Biyoyararlanım bir ilacın kullanılmasından sonra etkileşmesi için gereken süre anlamına geldiği için bu durum vücudumuzun bu maddeyi emmeyi sevmediğini gösteriyor.

Ama bu tarz diş macunları üretiliyor ve satılıyor. Hatta Vingt adlı bir diş macunu şirketinin daha konsantre kürkimin içeren baharatlar ile yapılan bir diş macunu bulunuyor.

Bu formül, işlenmemiş zerdaçalı ağzınızda parçalamaktan çok daha etkilidir.

Bu sebeple zerdaçalı yemekleriniz için saklayınız. Çünkü zerdeçal size daha güzel gülüşler sağlamasa bile tariflerinize bazı antioksidanlar ekleyerek daha uzun yaşamanızı sağlayabilir. Ayrıca baş ağrılarınızı aspirinden daha kolay biçimde geçirebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın