Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre Türk Televizyon Tarihinin En İyi 15 Komedi Dizisi

IMDb'ye Göre Türk Televizyon Tarihinin En İyi 15 Komedi Dizisi

İnternet'in en büyük sinema TV veri bankası olan IMDB listelerinde bolca Türk yapımı da var. Biz de IMDB'ye göre en başarılı Türk komedi dizilerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 1 Kadın 1 Erkek (7.9 Puan)

15. 1 Kadın 1 Erkek (7.9 Puan)

Kadın erkek ilişkilerini mizahi bir yönle ele alan Demet Evgar ile Emre Karayel'in başrollerini paylaştıkları bu mini dizi sonraki dönemlerde farklı versiyonlarla çekilse de en çok akılda kalanı dizinin ilk versiyonu oldu.

14. Ekmek Teknesi (8.0 Puan)

14. Ekmek Teknesi (8.0 Puan)

Osman Sınav'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Ekmek Teknesi; Fırıncı Nusret'in ailesi ve sıcak mahalle ortamıyla ülkece çok sevildi ve yıllarca ekranlarda kaldı.

13. Sıdıka (8.1 Puan)

13. Sıdıka (8.1 Puan)

Atilla Atalay'ın aynı isimli çizgi karakterinden uyarlanan Sıdıka; postmodern ev kızı Sıdıka Saka ve absürt ailesini anlatıyor.

12. Ben de Özledim (8.2 Puan)

12. Ben de Özledim (8.2 Puan)

Leyla ile Mecnun dizisinin yayından kaldırılışının ardından tekrar toparlanan ekibin oyuncularının hikayesini anlatan senaryosunu yine Burak Aksak'ın yazdığı bu dizi Leyla ile Mecnun kadar kalıcı olamasa da dizi fanlarının ağzında güzel bir tat bıraktı.

11. Üsküdar'a Giderken (8.2 Puan)

11. Üsküdar'a Giderken (8.2 Puan)

Selçuk Aydemir'in ilk TV işlerinden biri olan Üsküdar'a Giderken güçlü oyuncu kadrosu ve o dönem için yenilikçi olan tarzıyla kendine sadık bir izleyici kitlesi oluşturdu ancak reyting canavarına kurban giden kaliteli yapımlardan oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kaygısızlar (8.2 Puan)

10. Kaygısızlar (8.2 Puan)

Gani Müjde'nin yazdığı ve kalabalık Kaygısız ailesinin İstanbul'a gelişini anlatan Kaygısızlar ülkemizin ilk absürt komedi denemelerinden. 1994 yılında ekranlara merhaba demesine rağmen halen daha özgün karakterleri ve diyalogları pek çok dizi severin hafızasında.

9. Beş Kardeş (8.3 Puan)

9. Beş Kardeş (8.3 Puan)

Onur Ünlü'nün yönettiği ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Beş Kardeş birbirine benzemeyen beş erkek kardeşin sıcak öyküsünü ve başlarından geçenleri anlatıyor. Dizinin reyting canavarına yenik düşmesi ise yayınlandığı dönemde sadık hayran kitlesini epey üzmüştü.

8. Mutlu Ol Yeter (8.3 Puan)

8. Mutlu Ol Yeter (8.3 Puan)

Başrollerini Aslı Enver, Ali Atay, Ertan Saban ve Öner Erkan gibi başarılı oyuncuların paylaştığı İstasyon isimli bir semtte geçen olayları anlatan Mutlu Ol Yeter, sosyal medyada oldukça beğenilse de düşük reyting gerekçesiyle birkaç bölüm ardından yayından kaldırıldı ama çekilen az bölümler bile diziyi IMDb'de üst sıralara çekmeye yetti.

7. Bir Demet Tiyatro (8.4 Puan)

7. Bir Demet Tiyatro (8.4 Puan)

Tiyatro oyunu formatında çekilen Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı Bir Demet Tiyatro efsane karakterleri ve harika oyuncu kadrosuyla sadece yayınlandığı dönemin değil her dönemin unutulmazları arasında yer aldı.

6. Tatlı Hayat (8.4 Puan)

6. Tatlı Hayat (8.4 Puan)

Başarılı bir The Jeffersons uyarlaması olan sit-com tarzındaki Tatlı Hayat kuru temizlemeci İhsan Yıldırım ve çevresinin başından geçen komik olayları anlatıyor. Özellikle Haluk Bilginer'in oyunculuk dersi verdiği dizinin tekrar bölümleri bile yıllarca ekranlarda izlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Avrupa Yakası (8.4 Puan)

5. Avrupa Yakası (8.4 Puan)

Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu Ailesi ve etraflarında gelişen olayları anlatan Avrupa Yakası 2004 yılında ekranlara merhaba dedi. Gülse Birsel'in yazdığı dizi o kadar sevildi ki Avrupa Yakası bir komedi dizisi olmasına rağmen Türk TV tarihinin en uzun soluklu yapımlarından biri oldu. Tabii diziyi alıp götüren geniş ve yetenekli oyuncu kadrosunu da unutmamak lazım.

4. İşler Güçler (8.5 Puan)

4. İşler Güçler (8.5 Puan)

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in televizyon sinema sektöründeki tutunma ve yırtma hikayelerini konu alan dizi yayınlandığı dönemde bir fenomene dönüştü. Dizi üç sezon farklı temalarda yayında kaldı.

3. Kardeş Payı (8.6 Puan)

3. Kardeş Payı (8.6 Puan)

Üsküdar'da tesisat işleriyle uğraşan Ali ve Metin aslında sıradan tesisatçılardan farklıdır. Mucit kardeşler yeni projeleriyle dünyaya barış getirmek isterler. Dizi de bu proje için uğraşan kardeşlerin başından geçen komik olayları anlatıyor.

2. Yedi Numara (8.6 Puan)

2. Yedi Numara (8.6 Puan)

Üniversite okumak için ülkenin çeşitli yerlerinden İstanbul'a gelen 4 kız 2 erkek öğrenciye kol kanat geren çocukları olmamış sevimli bir karı kocanın hikâyesini anlatan Yedi Numara da hala komedi sevenlerin aklının bir köşesinde kalan efsane işlerden.

1. Leyla ile Mecnun (9.2 Puan)

1. Leyla ile Mecnun (9.2 Puan)

Gelelim listenin birincisine. Aynı gün aynı hastanede dünyaya gelen Leyla ile Mecnun yıllar sonra tekrar karşılaşır. Mecnun'un amacı klasik hikayede olduğu gibi Leyla'yı bulmaktır. 

Kendine has evreni, absürt olay akışı ve sevilen karakterleriyle Leyla ile Mecnun Türk dizi tarihinin en sevilen komedilerinden olmayı başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
56
25
14
14
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Handenur h.

yedi numara'nın bu fotoğrafını her gördüğümde, fotoğrafı recep'in (volkan girgin) çektiğini düşünüyorum. :)

orhan boy

Ben bu listeye "Seksenler" dizisini de koyardım...

Ayça Doğa

Seksenler bir komedi dizisi değil ki..

Hidayet Ersoy

Avrupa yakası, İşler Güçler ve Kardeş Payının önünde, İşler Güçler ise Kardeş Payının önünde olması lazım. Bana göre liste 1.Avrupa Yakası 2.Leyla ile Mecnu... Devamını Gör