Görüş Bildir
Haberler
Tweetleri Nedeniyle Gözaltına Alınan İMC TV Haber Müdürü Serbest

Tweetleri Nedeniyle Gözaltına Alınan İMC TV Haber Müdürü Serbest

İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter'da Cizre ile ilgili paylaşımları gerekçe gösterilerek bu sabah 05.20'de evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Aktan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aktan'ın İstanbul İş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildiği bildirildi.

Hamza Aktan'ın avukatı Dilan Öğüz Canan, Aktan'a sorgusunda geçen yıl Cizre'deki operasyonlarla ilgili attığı tweetlerin sorulduğunu söyledi.

Canan, müvekkilinin attığı bazı İngilizce tweetlerde 'Uluslararası düzeyde Türkiye'yi kötüleme, haksız duruma düşürmekle' suçlandığını aktardı.

Adli kontrol şartıyla serbest

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Aktan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci örgütlerinden ortak açıklama

Gazeteci örgütlerinden ortak açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK BASIN İŞ ve Çağdaş Gazeteciler Derneği, ortak bir açıklama yaparak Hamza Aktan’ın serbest bırakılmasını istemişti.

Açıklamada şu görüşlere yer verilmişti:

“Gazetecilere yönelik baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sabah İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan, İstanbul'a gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Aktan'ın geçen yıl attığı birkaç tweet nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.

Hamza Aktan yıllardır gazetecilik yapan, 4 yıldır da İMC TV'de haber müdürlüğü yapan, çeşitli yayın organlarında yazıları yayınlanan tanınmış bir gazetecidir. Attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak görüyoruz ve meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Aktan'ın çalıştığı İMC TV'nin uydu yayını, 'PKK/KCK propagandası yaptığı' gerekçesiyle Şubat ayında kesilmişti.

Meslektaşları Aktan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi: #GazetecilikSuçDeğildir

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın