Görüş Bildir
Haberler
İmar Planına Onay: Birinci Derece Sit Alanı Olan Olympos'ta Yapılaşmanın Önü Açıldı

etiket İmar Planına Onay: Birinci Derece Sit Alanı Olan Olympos'ta Yapılaşmanın Önü Açıldı

Batuhan
08.05.2020 - 09:32

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki ünlü tatil merkezi Olympos ile ilgili 2004 yılında çalışmalarına başlanan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylece bölgenin sit derecesi düşürülerek yapılaşmanın önü açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaca ünlü 1'inci derece sit alanı olan bölge 3'üncü derece sit alanına dönüştürüldü. Aynı adı taşıyan Olimpos Antik Kenti ise 1'inci derece arkeolojik sit alanı olarak korundu.

Betonlaşmaya izin verilmeyeceği açıkladı

Betonlaşmaya izin verilmeyeceği açıkladı

Likya medeniyetinin en önemli liman şehirlerinden biri olan Olimpos, sahip olduğu tarihsel değerleri, muhteşem sahili, endemik bitkileri ve doğasıyla tüm dünyada biliniyor. Alınan kararla betonlaşmaya izin verilmeyeceği açıklansa da yapılaşmanın ve yoğunluğun artacağından endişe ediliyor.

"Salda’da olduğu gibi kullanıma açarsanız orayı koruyamazsınız"

"Salda’da olduğu gibi kullanıma açarsanız orayı koruyamazsınız"

Yapılaşmanın önünün açılacağını ve doğallığın yok edileceğinden endişe duyduğunu dile getiren Yaşam Savunucusu Birsen Tanyeri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılaşmaya açmak insanların oraya daha fazla gelmesine, yoğunluğa neden olacak. Salda’da olduğu gibi kullanıma açarsanız orayı koruyamazsınız. Ama oraya konaklamayı, yeme içme tesisini koyduğun zaman bu koruma olmuyor artık. Antik kentte kazı çalışmaları sürdürülüyor. Onun dışındaki alanı resmen kullanıma açmak bu karar. Arkeolojik alan dışında kalan alanlar ne olacak? Konaklama tesisi daha çok insan davet eder; o kadar insanın atığı derelere, derelerden de denize akacak, arkeolojik alan da zarar görecek.”

"Baktılar ki rant yüksek 'hadi burayı planlayalım' diyorlar"

"Baktılar ki rant yüksek 'hadi burayı planlayalım' diyorlar"

Tanyeri, alınan kararların bilimsellikten uzak olduğunu kaydetti: “Bu kararlar peş peşe gelmeye başladı. Zorlama, günübirlik, bilimsellikten uzak kararlar alıyorlar. Kanun diye bir şey kalmadı. Baktılar ki rant yüksek 'hadi burayı planlayalım' diyorlar. Antalya turizmin gözbebeği deniliyor ama Antalyalıların Konyaaltı sahilinden başka denize girecekleri alan kalmadı.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan da tepkiler geldi...

Sosyal medyadan da tepkiler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
138
73
10
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

bitirin bitirin, hiçbir şey kalmasın iyi namına. Nefesimize kadar alın, nefes almayalım, iyi bir gün görmeyelim, her güne berbat bir şekilde uyanmaya devam e... Devamını Gör

Eta

Allah askina biri söylesin bu ulkenin muhalefeti ne işe yarıyor? hükümete oy vermeyen kesim olarak bizler ne ise yarıyoruz? gerçekten cok ama cok üzülüyorum ... Devamını Gör

Eta

Guzel dostum, biz bu yokediliş olurken nerdeydik.. ben hiç bir sey yapamıyor olmaktan, sesimi cikardigimda yapayalniz birakilmaktan inan ki biktim.. kim demi... Devamını Gör

Hashirama Senju

Adamlar ülkedeki tüm güzelliklerin içine etmeye and içmiş!