Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu - Yavaş Formülüne "Anayasaya Aykırı" Diyenlere Sosyal Medyanın Hafızası Cevap Verdi

İmamoğlu - Yavaş Formülüne "Anayasaya Aykırı" Diyenlere Sosyal Medyanın Hafızası Cevap Verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak yaptığı açıklamalarıyla Altılı Masa'dan geçen hafta ayrıldı. Geçen hafta başlayan krizin ardından İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığında orta yolu bulmak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesini  önerdi. CHP'nin teklifi kabul etmesiyle Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u İYİ Parti ve CHP'nin uzlaştığı formülü Anayasa'ya aykırı buldu. Sosyal medyanın hafızası Uçum'a geçmişten alıntılarla cevap verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir" dedi.

İYİ Parti ve CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı ortak adayı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması konusunda uzlaştı.

Altılı Masa'nın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la sağladığı yeni birleşme formülüne Saray'dan Anayasa hatırlatmalı itiraz geldi. Ancak TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'le başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Danışmanlarına tepkiler bir anda büyüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Medyada Abdülkadir Selvi'nin yazısı ve Haberturk'un haberi gündeme geldi.

Abdülkadir Selvi'nin 2018 tarihli yazısında Binali Yıldırım'ın İstanbul seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi durumunda protokol açısından kaygılarının bulunduğunu kaleme aldı. Selvi, Binali Yıldırım'ın kaygılarını gidermek için Erdoğan'ın kendisini aynı zamanda 'başkan yardımcısı olarak' atayacağını belirtti. Hürriyet Gazetesi yazarının 2018 tarihli yazısı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un 'Anayasaya aykırı' çıkışına cevap niteliğinde hatırlatıldı.

"Seçimden sonra Binali Yıldırım için protokol düzenlemesine gidilecek"

"Seçimden sonra Binali Yıldırım için protokol düzenlemesine gidilecek"

Haberturk'ün 27 Kasım 2018 tarihli haberinde sosyal medyanın hafızasında canlandı. Haberin 'İstanbul'u kazanması durumunda 31 Mart'tan sonra yapılacak düzenlemeyle Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini de alacak' kısmının altı çizildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
29
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Mustafa

Herkesi kendileri gibi balık hafızalı zannediyorlar ama tarih yine belgelerle ders veriyor. Riyakar kelimesini bundan sonra bir partinin seçmeni şeklinde değ... Devamını Gör

Selam Öabakan

bunlar halen kendilerini ikdidar sanıyor sadece kağıttasınız

SEMİR DÖNDER

AKP'nin işine gelince aa Anayasa vardı şuralarda dur bakalım !! Siz her şeyi eğip büken parti HESAP VERECEKSİNİZ...