Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan 'Çizme' Yanıtı: Felaketten Önce Altyapı Yaparken Giyiyorum

İmamoğlu'ndan 'Çizme' Yanıtı: Felaketten Önce Altyapı Yaparken Giyiyorum

Eray İspir
14.07.2022 - 14:09 Son Güncelleme: 14.07.2022 - 16:21

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan yağışta İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın AK Parti İstanbul Başkanı ile objektiflerin karşısına çizme ile çıkmasını eleştirdi. 

Yapılanların siyasi şov olduğunu dile getiren İmamoğlu, 'Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil, afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye öncesinde altyapı çalışması yaparken giyiyorum.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeğini yok saymaya kimsenin hakkı yok'

'Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeğini yok saymaya kimsenin hakkı yok'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İmamoğlu, Esenyurt'u vuran sel sırasında tatilde olduğu için kendisine gelen tepkilere cevap verdi.

İmamoğlu, 'Şov yapmaya değil, sorunu çözmeye uğraştık ve gerçekten sorunu çözdük. Benim üzerimden binlerce arkadaşımın emeklerini yok saymaya hiç kimsenin hakkı yok. Objektifin önüne geçip çizme görüntüsü vermeyle kimse bu emeğin üstünü kapatamaz. Ben huzurlarınızda o gece boyunca çalışan her bir mesai arkadaşımı İstanbul halkı ve kendi adıma gerçekten tebrik ediyor ve yürekten teşekkür ediyorum' dedi.

'Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil, afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye öncesinde altyapı çalışması yaparken giyiyorum'

"Esenyurt'ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım"

"Esenyurt'ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım"

Esenyurt'ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım. Çünkü Esenyurt'ta dere yatağını ben daraltmadım. Alt yapı olmadan binlerce beton gökdeleni ben dikmedim. Aynı zihniyet sadece Esenyurt'ta değil rant uğruna İstanbul'un birçok vadisine, dere yatağına kötü yapılaşmaları soktu. Bu dere yataklarında İstanbulluların ne bedeller ödediğini görebilirsiniz.

Bu rantçıların yarattığı kaosu azaltmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yağmur üç yıl önce yağsa hala selde kaybolanları arardık.

"Üç yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün"

"Üç yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün"

İstanbul seçimlerini kazandığım günden bu güne 3 yıl geçti. Üç yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün. Yani her yıla sadece bir hafta düşüyor. Her yıl bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım. Ailelerin birlikte zaman geçirmeye, paylaşmaya ve mutlu olmaya da hakkı var. Ben İstanbul'a hizmet etmeyi kutsallaştırmış bir belediye başkanıyım. Bu anlamda en üstün çalışkanlığı, eforu ortaya koymaya kararlıyım ama aynı şekilde ben çocuklarımı dinlemeyi ve onları anlamaya çalışmayı, onlarla kaliteli zaman geçirmeyi kutsallaştırmış da bir babayım. İki tatilimde de yağmura denk geldi İstanbul. Bütün İstanbul çalışkanlığımı da iyi niyetimi de iyi biliyor. Benim aile fertlerim, çoluk çocuğum siyaset ortamında hiç gezmediği için ben onlara siyaset ortamında vakit ayıramıyorum. Ben onlara ancak evimde ve yıl içindeki bir haftada vakit ayırabiliyorum. Onların siyasi ortamda vakit geçirmesi bizim aile prensiplerimize aykırı.'

"İBB'de tek adamlık olmayacak"

"İBB'de tek adamlık olmayacak"

Tek adamlık anlayışı yaygın bir hale getirilmek isteniyor. Bu milim milim işlenen bir algı süreci. Tek adamlığın bu denli yüceltilmesi çok tehlikeli. Her sorunda sahada o işin başındaki adam olmazsa o işin hiçbir değeri yok. Böyle bir süreç. İBB  yıldır tek adam kafasıyla yönetilen bir kurum değildir. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB'de tek adamlık asla olmayacak. İBB'nin neyi ne zaman nasıl yapacağı çok net bellidir.

Ne yazık ki son yıllarda Türkiye'de pek çok alanda işlerin normalinden saptığını yaşamaktayız. Mevcut iktidarın uygulamaları nedeniyle dejenere bir olgu ortaya çıktı. Tüm alanlarda tek adamlık anlayışı. Bu tek adamlık anlayışı yaygın bir hale getirilmek isteniyor. Ülkenin önemli noktalarında görev yapanlar kendi akıllarıyla değil hep o 'tek adam' dediği ne ise onun için harekete geçiyor. Her şeyi yapan o tek adam olmalı. Tek adam olmazsa hiçbir şey yürümez, yürüyemez algısı yaratılmalı. Bu milim milim işlenen bir algı süreci. Bu dejenere bir yönetim şekli ve iş yapma halidir. Tek adamlığın bu denli yüceltilmesi ve her alana yayılmaya çalışması çok tehlikeli bir durumdur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
40
36
16
14
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
stroke

Senden de bir cacık olmaz.

Mert Babas

Ekrem bey koca bir balon ve çoktan patladı herkes farkinda ama partizanlar kuyrugu dik tutma derdinde

pofudukpofyumak

Ekrem Bey bir balon değil, bunu herkes biliyor. Patlayanı da göreceğiz yakında inşşşallah 💡Kuyruğu dik tutmaya çalışanlar da bariz belli……

Smg Yzgld

Çok güzel bir şey söylemiş oraya gidip korumaları yığıp engel olmak yanlış, herkes işini yapıyor yapacak! Bu kadar basit aslında da neye alışırsa her canlı o... Devamını Gör