Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu: 'Anadolu Ajansı'na Alternatif Seçim Haber Merkezi Kuruyoruz'

etiket İmamoğlu: 'Anadolu Ajansı'na Alternatif Seçim Haber Merkezi Kuruyoruz'

23 Haziran hazırlıklarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'na alternatif bir seçim haber merkezi kuracaklarını söyledi. İmamoğlu, 'Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Murat Yetkin'e konuştu. İBB'deki israfı açıklayacaklarını söyleyen İmamoğlu, 'Mazbatanın bizde olduğu o 18-19 gün içinde elde ettiğimiz verilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin nasıl büyük bir israf ekonomisiyle yönetildiğini, vatandaşın vergilerinin nerelere harcandığını gördük. Buna neredeyse bütün büyük belediye ihalelerinin hep bir kaç şirkete verilmiş olması dâhil değil. İsraftan söz ediyorum. İsraf belgelerini açıklayacağız' dedi.

"Her bir sandık sonucu belli olunca şeffaf bir şeklide duyuracağız"

"Her bir sandık sonucu belli olunca şeffaf bir şeklide duyuracağız"

Son yıllarda seçim için tek haber kaynağı olan Anadolu Ajansı, 31 Mart gecesi İBB sonuçlarının başa baş hale geldiği sırada veri akışını kesmiş ve saatlerce bilgi vermemişti. 23 Haziran için alternatif bir seçim haber merkezi  üzerinde çalıştıklarını söyleyen İmamoğlu, 'Seçim gecesi için alternatif bir haber merkezi kuruyoruz. Zaten mevcut olan bilgi merkezimizi genişletip aktif hale getiriyoruz. Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak. Her bir sandık açılıp sonucu belli olunca buradan şeffaf bir şeklide duyuracağız' şeklinde konuştu. 

İmamoğlu, AA'nın sonuçları AKP'den aldığını belirterek şunları aktardı: 

'Anadolu Ajansı'nın bütün sandıklardan doğrudan haber almadığı, sonuçları AK Parti İl Başkanlıklarından aldığı, İstanbul İl Başkanlığı Binali Yıldırım’ın geri düştüğü anlaşılınca Genel Merkeze giden veri akışını kesmesi ardından sonuç verememesiyle ortaya çıkmıştı.'

"Gönüllü sayımız üç günde 100 bine çıktı"

"Gönüllü sayımız üç günde 100 bine çıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

31 bin 186 sandık olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Bunlardan sağlıklı sonuç alma sorunumuz olmadığını zaten 31 Mart seçimi gecesi gösterdik. Hem CHP, hem İYİ Parti teşkilatı gayet iyi çalıştı. Şimdi yeni gönüllülerimizle bu gayreti topluma çabuk ve sağlıklı bilgi vermeye de dönüştürüyoruz. Aramıza yeni katılan gönüllülerimizin bir işi de bu olacak' dedi.

İmamoğlu, 6 Mayıs’ı takip eden iki-üç gün içinde “İstanbul gönüllüleri” sayısının 20 bin civarından 100 bine çıktığını ve bu sayının 250-300 bine ulaşabileceğini tahmin ettiğini aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
964
437
27
27
14
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sedaacaliskann

Ya sonunda yaaa bu sefer o kadar tedbirliler ki çünkü neler olabileceğini o kadar iyi biliyolarki tam donanımlı olacaklar seçim günü.İmamoğlu gerçekten akıll... Devamını Gör

Fatih Öztürk

bunu sadece seçim günü için yapmayın. ajans kurulsun direk

Abdi Gundogdu

Sonunda beklediğim hamle ! kesinlikle yapılması gerekendi. Yalan yanlış sonuçlarla uğraşmayacağız. Bu saatten sonra AA'nın verilerinin hiç bir geçerliliği yo... Devamını Gör