Görüş Bildir
Haberler
ILO'dan 2022 İşsizlik Tahmini! 2022'de İstihdam Var mı? İşsizlik Devam Edecek mi?

ILO'dan 2022 İşsizlik Tahmini! 2022'de İstihdam Var mı? İşsizlik Devam Edecek mi?

GNS
17.01.2022 - 19:23

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 2022 yılına dair işsizlik tahminlerini açıkladı. Global çapta yaşanan ekonomik krizler sonrası, istihdam piyasasındaki toparlanmanın beklenen süreden daha uzun zaman alacağı bildirildi. Koronavirüs salgınının her anlamda etkilerini göstermeye devam etmesi, 2023'e kadar istihdam sürecinde beklenilen etkinin alınamayacağı ifade edildi. Peki 2022'de istihdam var mı? İşsizlik devam edecek mi? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), bugün yayınladığı raporla birlikte, 2022 yılı işsizlik durumuna değindi. Koronavirüs salgınının global çapta ekonomik krizlere ve işsizliğe yol açması, 2022 yılında beklenilen istihdam alanının sağlanamamasına sebep olacak. İşte detaylar...

İşsizlik Devam Edecek mi?

İşsizlik Devam Edecek mi?

ILO tarafından bugün yayımlanan rapora göre 2023'e kadar işsizlik rakamlarının koronavirüs salgınının seyrine ve ne kadar süreceğine yönelik belirsizlikler dolayısıyla koronavirüs öncesi seviyelerin üzerinde kalacağı açıklandı.

Kurum 2022'de tüm dünyada koronavirüs öncesi seviyelere kıyasla 52 milyon daha az istihdamın yaratılacağı tahminini açıkladı. Dünya'da İstihdam ve Sosyal Görünüm raporunda istihdam piyasasında 'yavaş ve belirsiz' bir toparlanma yaşanacağı uyarısında bulunulurken sorunların 27 milyon daha az istihdamın yaratılacağı 2023'e kadar devam edeceği açıklandı.

2022'de İstihdam Var mı?

2022'de İstihdam Var mı?

Yayınlanan raporda 'küresel işgücü piyasası tahminleri ILO'nun son raporundan bu yana kötüleşti, önümüzdeki yıllarda salgın öncesi duruma geri dönüşün dünyanın büyük bölümü için zor olması olası' ifadelerine yer verildi. 

ILO Genel Müdürü Guy Ryder gazetecilere yaptığı açıklamada rakamlardaki değişimin arkasında çok sayıda faktör bulunduğunu ve 'birincil faktörün devam eden salgın ve özellikle Omicron gibi varyantlar' olduğuna değindi.

207 Milyon İşsiz Olacak

207 Milyon İşsiz Olacak

Tüm dünyada 2022'de yaklaşık 207 milyon işsiz bulunacağı tahmin edilirken raporda işgücü piyasasından ayrılan birçok insanın henüz geri dönmemesi dolayısıyla işsizliğin yarattığı etkinin önemli ölçüde daha ağır olacağı ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın