Görüş Bildir
Haberler
İlk Kez Seks Yapacakların Aklına Gelmiş ve Gelebilecek Tüm Soruların 11 Cevabı

etiket İlk Kez Seks Yapacakların Aklına Gelmiş ve Gelebilecek Tüm Soruların 11 Cevabı

Lunami
15.03.2022 - 23:45
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

'Acaba doğru mu yapıyorum, ne düşünecek, sonrasında ne olacak, nasıl hareket etmeliyim?' ve daha birçok soru ilk cinsel deneyimini yaşayacak bireyler için merak konusu olan bir durum. Peki bu soruların cevabı ne? 🤔

1. Nasıl davranmam gerekiyor?

İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranmakta fayda var. Sonuçta cinsel ilişki bir sahne şovu değil, partnerinizle paylaştığınız değerli ve haz dolu bir an. Bu nedenle partnerinizle birbirinizin isteklerine kulak vererek cinsel deneyiminizi bu doğrultuda ilerletebilirsiniz.

2. Seks sırasında veya sonrasında nasıl hissetmem gerekiyor?

Bazı kişiler ilk cinsel deneyimden sonra havalara uçtuğunu, bambaşka hissettiğini söyler ama bu durum herkes için aynı değil. Hiçbir şey hissetmeyen de var, boşluk duygusu oluşan da. Sen sensin, onlar da onlar, herkesin duyguları ve hissettikleri kendine has. Yani illa mutlu veya mutsuz hissetme gibi bir durum söz konusu olmadığı söylenebilir.

3. Hangi pozisyon ilk cinsel birleşme için iyi olur?

Genelde ilk vajina-penis birleşmesini içeren deneyim için misyoner pozisyonu en olası poziyon olarak görülmekte olup bu durum herkes için farklılık gösterir diyebiliriz. Her insanın vücudu farklı esneklik ve dayanıklılığa sahip olduğundan partnerinizle size en rahat gelecek pozisyona karar verdikten sonra bir sonraki adıma geçmek daha iyi bir seçenek olabilir.

4. Cinsel deneyim sonrası kadında kanama olmalı mı?

Her kadının ilk seks deneyiminde kanama olmamaktadır. Halk arasında yanlış olsa da 'kızlık zarı' olarak da adlandırılan himen, her kadında farklı bir yapıya sahiptir. Örneğin bazıları hilal şeklinde bazıları yuvarlak bazıları bölmeli olabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Mutlaka orgazm mı olunması gerekiyor?

Cinsel ilişkide mutlaka orgazm olunması gerekiyor düşüncesi ne kadar popülerlik kazansa da birçok insan yaşadığı beşinci veya yedinci cinsel deneyiminde dahi orgazm olmadığını belirtiyor. Bu nedenle ilk seksinde orgazm olabilirsin ya da olmayabilirsin.

6. Film veya dizilerdeki gibi mi oluyor?

Bu sorunun cevabı aslında evet ve hayır, yani ortaya karışık. Neticede çoğu film ve dizilerdeki seks sahnelerinde yapılmaya çalışılan, gerçeğe en yakın ve estetik görünümü yakalamak. Bu demek değil ki bire bir film ve dizilerdeki gibi bir cinsel deneyim yaşanıyor. Cinsel deneyimlerinizde estetiklik veya kusursuz bir uyum aramak biraz da ölümsüzlük iksirini aramaya benziyor.

7. Kaç dakika sürmeli?

Bu tamamen siz ve partnerinize bağlı bir durum. Ön sevişmeniz, seks sırasında deneyeceğiniz ve yapacağınız eylemler ve benzeri birçok detay cinsel ilişkinizin ne kadar süreceğini değiştiren bir konu olduğundan dolayı cinsel deneyiminizin ne kadar sürdüğü siz ve partnerinize bağlı olacaktır.

8. Cinsel organ partnere kötü olarak görünür mü, görünürse ne yapılmalı?

Bazı kişiler cinsel organını partnerine göstermekten utanabiliyor veya cinsel organının kötü veya çirkin olacağını sanabiliyor. Ancak kollar veya bacaklar gibi cinsel organlar da bedeninin bir parçasıdır. Herkesin cinsel organı biriciktir, bu nedenle o bölgeye utanılacak bir şey gözüyle bakmak ileride de yaşayacağınız cinsel yaşamınızı sabote etmenize sebebiyet verebilir.

9. Kadınlar için ilk cinsel birleşme ağrılı mı oluyor?

www.sosyorol.com

Kadınlar için seks eşittir ağrı anlamına gelmiyor. Kişiye bağlı olarak hiç ağrı hissedilmeyeceği gibi ağrı da hissedilebilir. Çok daha hafif bir ağrı hissedilmesini sağlamak açısından kayganlaştırıcı kullanmaya, ön sevişmeye ve cinsel ilişki sırasında yeterli özeni göstermeye dikkat etmek oldukça önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Merak ettiğim, anlamadığım, yapmak istediğim veya istemediğim şeyleri söylemeli miyim?

İletişim insanların birbirini anlamadaki altın kurallarından birisi. Cinsellikle ilgili okuduğunuz, duyduğunuz, gördüğünüz bilgileri denemek, size rahatsızlık veren eylemleri belirtmek, yaşayacağınız cinsel deneyim için oldukça önemli bir durum. Boşuna insanlara konuşa konuşa anlaşır dememişler...

11. Prezervatif kullanılmalı mı?

Gerek cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları gerek yaşanan cinsel deneyimi kolaylaştırmak gerekse istenmeyen gebelik veya durumları önlemek açısından prezervatif kullanılması özellikle de ilk cinsel deneyimini yaşayan partnerler için önemli bir nokta.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
11
11
9
8
6
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın