Görüş Bildir
Haberler
İlk Defa İsrail'i Hedef Alan IŞİD Golan Tepeleri'ne Saldırdı

İlk Defa İsrail'i Hedef Alan IŞİD Golan Tepeleri'ne Saldırdı

ATKN
28.11.2016 - 12:54

Golan Tepeleri'nde İsrail ordusuna bağlı devriye ekibine roket ve hafif silahlarla ateş açıldı. Bunun İsrail kontrolündeki topraklarda İsrail askerlerine IŞİD tarafından açılan ilk ateş olduğu belirtilirken, İsrail'e ait savaş uçakları, Golan Tepeleri'nin güneyinde yer alan ve IŞİD tarafından kullanıldığı iddia edilen metruk bir Birleşmiş Milletler binasını vurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail tarafından yapılan açıklamada dün yapılan açıklamada İsrail ordusuna bağlı devriye ekibine Golan Tepeleri'nin güneyinde roket ve hafif silahlarla ateş açıldığı bildirildi. 

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı saldırıyı IŞİD'e bağlı “Yermuk Şehitleri” adlı grubun gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durulduğu ifade edildi.

Uluslararası haber ajansı AFP, bunun İsrail kontrolündeki topraklarda İsrail askerlerine IŞİD tarafından açılan ilk ateş olduğunu belirtti.

Saldırının ardından İsrail IŞİD tarafından kullanılan metruk bir BM binasını vurdu

Saldırının ardından İsrail IŞİD tarafından kullanılan metruk bir BM binasını vurdu

Saldırının ardından İsrail ordusundan konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. 

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Golan Tepeleri'nin güneyinde yer alan ve IŞİD tarafından kullanıldığı iddia edilen metruk bir Birleşmiş Milletler (BM) binasını vurduğu bildirildi.

Açıklamada, vurulan binanın dün İsrail askerlerine Suriye'den düzenlendiği kaydedilen saldırıda üs olarak kullanıldığı öne sürüldü ve 'İsrail ordusu, İsrail halkının güvenliği ve egemenliğinin ihlal edilmesine asla izin vermeyecektir' denildi.

AA, AFP ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Suriye Ordusu' nun galip geleceği anlaşıldı. Şu zamana kadar kasten İŞİD' e müfalahe etmeyen İsrail bile temizliğe başlamış.

Atsız

Her şey plana uygun gidiyor,oyunlarında hamle hamle ilerliyorlar.