Görüş Bildir
Haberler
İlk Buluşmadan Upuzun Yıllara: Her Uzun Soluklu İlişkide Sırasıyla Gerçekleşen 5 Aşama

İlk Buluşmadan Upuzun Yıllara: Her Uzun Soluklu İlişkide Sırasıyla Gerçekleşen 5 Aşama

Effy
11.06.2022 - 10:31

Her bir ilişki farklı dönüm noktalarına sahip olan macera dolu bir yolculuktur! Her çiftin birlikte aştığı birçok evre vardır: İlk buluşmadan, ilişkinin altın yıllarına dek. Tıpkı John Lennon'ın da dediği gibi: 'Aşk bir çiçek gibidir, zaman verin büyüyecektir.'

Aşkınızın büyümesi için tamamlamanız gereken 5 aşamayı sıraladık. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Keşif ve çekim.

5. Keşif ve çekim.

Bu biriyle ilk tanıştığınız ve aranızda bir kıvılcımı hissettiğiniz andır. Bu evre için 'balayı' diyebiliriz. Burada her şey yeni ve heyecan vericidir! Birbirinize doyamaz, her dakikayı birlikte geçirmek istersiniz.

Bu süreçte beraber yeni şeyler deneyerek ve farklı muhabbet konuları açarak her şeyi taze tutmanız çok önemli. Aynı zamanda sabırlı da olmalısınız: Her şey için acele etmeyin ve işleri hemen ciddiye bindirmeyin!

Bu süreçte birbiriniz hakkında birçok şey öğreneceksiniz: Aileleriniz, arkadaşlarınız, hayatlarınıza dair samimi bilgiler, gelecek planlarınız ve daha fazlası. Birbirinizin varlığını takdir etmeyi unutmayın; böylece aranızdaki kıvılcım hiç sönmez!

4. Farkındalık.

4. Farkındalık.

Balayından sonra gerçekler gün yüzüne çıkar. Bu evrede artık birbirinizi tanıyorsunuz ve birbirinizin kusurlarınızı görüyorsunuz. Bu evrede birkaç anlaşmazlık yaşamanız çok normal. Sorunlarınızı çözebilmek için etkili iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. 

Birbirinizle sağlıklı iletişim kurduğunuzdan emin olun. Bu şu anki ve gelecekteki her problemin üzerinden gelmenizi sağlar. Birbirinizle gelecek vadedeki planlarınızdan ve ortak amaçlarınızdan da konuşmaya başlayın. 

Bu evrede artık birbirinizin aile ve arkadaşlarıyla daha sık vakit geçirir ve birbirinizin neyi sevip sevmediğini anlayacak noktaya gelmiş olursunuz.

3. Güç kavgası.

3. Güç kavgası.

Bu evrede çoğu ilişki bocalar. İlk kıvılcım artık sönmüştür ve birbirinizin kusurları gözünüze batar. Daha sık anlaşamadığınızın ve basit konularda kavga ettiğinizin farkına varırsınız. Sanki artık anlaşamıyor gibi hissedersiniz. Bu her ilişkinin normal bir parçasıdır ve yine çözüm olarak etkili iletişim devreye girer! Bu evrenin en yaygın belirtileri:

  • En basit konularda dahi kavga etmek,

  • Farklı dünyalara aitmişsiniz gibi hissetmek,

  • Güçsüz hissetmek.

Birbirinizin varlığını garantiye almamanız ve sürekli birbirinizi takdir etmeye devam etmeniz çok önemli. Ortak bir nokta bulun ve basit şeylere takılıp kalmayın.

2. Çözünme.

2. Çözünme.

Güç kavgası yaşadığınız evreyi atlatmanızın ardından çoğu ilişki çözünme evresine giriş yapar. Bu noktada beraberken daha rahat hissedersiniz ve anlaşmazlıkları daha etkili sonuçlandırırsınız.

Kabul ve durağanlık yine bu evrede görülür. Geleceğiniz hakkında daha emin konuşabilir, birlikte gerçekleştireceğiniz planlar yaparsınız. Bu evrede kendinizi şöyle bulursunuz:

  • Beraber daha rahat,

  • Anlaşmazlıkları kolayca çözebilen,

  • Birbirini kabullenen,

  • Tutarlı.

1. Altın çağ!

1. Altın çağ!

Bu evrede artık ayaklarınız emin adımlarla yere basıyor! Belki ilk evrelerdeki yoğun duygular yok; ama aranızda eskisinden daha güçlü ve kopmayacak bir bağ var. 

Bu evrede geçmişte kurulan gelecek planlarının birkaçı gerçekleştirilir. Artık bu noktada stabil bir ilişkide olmanın rahatlığı ve mutluluğu vardır. Eskisi gibi gereksiz drama yoktur. 

Eğer bu evreye kadar geldiyseniz, sizleri tebrik ederiz! 🌟 Oldukça zorlu geçen diğer evreleri aşmayı başarmışsınız demektir. Bu her çiftin yapabildiği bir şey değil maalesef... Bu sebeple, partnerinizle geçirdiğiniz her anın kıymetini bilin ve aranızdaki güçlü bağın kopmaması için çalışmaya devam edin! 💕

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın