Görüş Bildir
Haberler
İlk Adet Nasıl Olur, Ne Kadar Sürer?

İlk Adet Nasıl Olur, Ne Kadar Sürer?

Şebnem Sucu
18.10.2021 - 10:30

İlk adet genç bir kız için çoğu zaman endişe vericidir. Kız çocuklarının yaşamında önemli bir dönüm noktası olan ilk adet, çevresel ve kalıtsal özelliklere göre farklılık göstermektedir. İlk adet görüldüğünde karın ağrısı olabilir. Kanama ise daha çok koyu renktedir. Aynı zamanda İlk adetin başlaması ile birkaç yıl adet düzensizliği normal karşılanmaktadır. Doğurganlık sürecine geçişin ilk basamağı olan ilk adet nasıl olur, ne kadar sürer? İşte ilk adet hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar… 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İlk adet yani menarş, öncesi pek çok genç kız, adetin nasıl olacağı ve ne kadar süreceği konusunda tedirgin olabilirler. İlk adet her kadında farklı şekilde ve zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Göğüslerde kabarıklık, beyaz ve sarı renkte akıntılar ilk adet belirtileri arasında yer alır. Peki, ilk adet nasıl olur, ne kadar sürer? İşte yanıtları…

İlk Adet Nasıl Olur?

İlk Adet Nasıl Olur?

İlk adet nasıl olur? Sorusu özellikle ergenliğe giren genç kızlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. İlk adet dönemi kişinin az miktarda kan kaybetmesidir. Koyu ya da lekelenme şeklinde görülen bu durum, hormonların düzeninin oluşmasına bağlı olarak zamanla değişime uğrar. İlk adetin ardından birkaç yıl adet düzensizliği görülmesi normaldir.

 İlk adet olacak kız çocukları göğüslerinde hassasiyet ve şişlik hissedebilirler. Aynı zamanda karın ağrıları ve vajinada beyaz akıntılar ilk adet dönemi ile yakından ilişkilidir.

Adet kanamaları normalde 28 günde bir görülür. Yani 21-45 gün arası menstüral döngü meydana gelir. İlk adet yaşı yaklaşık 12,5’dur. Bununla birlikte 10-14 yaşlarında da meydana gelen kanamalar menopoza kadar devam edecektir.

Adet Ne Kadar Sürer?

Adet Ne Kadar Sürer?

Adet gününün süresi adet olacak kızlarda ve kadınlarda farklılık göstermektedir. Ancak genellikle adet kanaması 3-7 gün arasında devam eder. Adet kanamasında kaybedilen kan miktarı da kadınlar arasında farklılık gösterir. İlk adet kanaması esnasında ortalama 30-40 ml arası kan kaybedilir. 

İlk adet dönemi için özel olarak hazırlanmanız gereken bir durum yoktur. Yanınızda bir ped olmadan adet kanaması yaşarsanız pede ulaşım sağlayana kadar bir peçete kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık pedler yapışkan bir desteğe sahiptir. Yapışkan tarafın kağıdı çıkardıktan sonra pedi iç çamaşırınıza yapıştırmanız yeterlidir. Eğer ilk adet ile birlikte ağrınız olursa sıcak su torbasını hafifçe ağrıyan bölgeye koyarak ağrılarınızı yatıştırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın