Görüş Bildir
Haberler
İlhan Cavcav: 'Mahmut Uslu Topu Görse Bomba Zanneder'

İlhan Cavcav: 'Mahmut Uslu Topu Görse Bomba Zanneder'

Caner
25.01.2015 - 15:09
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, '(Aziz Yıldırım'ın 'havuzdan çekiliriz' açıklaması) Beyefendi elini ayağını çeksin, gitsin evinde otursun. Efendi gibi maçını izleyecekse izlesin' dedi. İlhan Cavcav, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu'yu da eleştirerek, 'Mahmut Uslu diye bir kardeşimiz var, bana göre topu görse bomba zanneden bir insan' diye konuştu.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Havuzdan çekiliriz' açıklamasına ilişkin 'Beyefendi elini ayağını çeksin, gitsin evinde otursun. Efendi gibi maçını izleyecekse izlesin' diye konuştu.

İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın bir dönem daha başkanlık yapıp çekileceği haberini gazeteden okuduğunu belirterek, 'Bir büyüğü, ağabeyi olarak, Türk futbolunun selameti için, o dönemi beklemeden, bu dönemden elini ayağını çeksin' ifadesini kullandı.

Fenerbahçe camiasının çok büyük olduğunu, sarı-lacivertli camiaya sahip çıkacak değerli kulüp başkanlarının bulunacağını ifade eden Cavcav, 'Bu, futbolumuza yeniden bir heyecan getirir diye düşünüyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Aziz Yıldırım'ın naklen yayın havuzundan çekilebileceklerini açıkladığını hatırlatan başkan Cavcav, şöyle devam etti: 'Bunu 5 yaşındaki çocuk söylese insana gülerler. Senin ligden çekilmen diye bir olay olabilir. 'Birinci ligden çekiliyorum, amatörde oynayacağım' dersin. Kimse bir şey diyemez. Havuzdan alınan paranın yüzde 50'sini 4 takım alıyor. Şampiyonluklar, dereceler, primler hariç bundan. İlave ettiğin zaman yüzde 60-65'i buluyor. Gençlerbirliği veya başka kulüp ikinci, üçüncü olmuyor ki, olsa da nadiren. TFF'nin koyduğu statü, kanun bu, çekilemezsin. Niye milletin kafasını, zihnini bulandırıyorsun? Biz Anadolu kulüpleri piyon muyuz? 14 Anadolu kulübü olmasa, 4 büyük güzide kulüp olur mu? Bunları söyleye söyleye bıktım usandım, yeter artık. Beyefendi elini ayağını çeksin, gitsin evinde otursun. Efendi gibi maçını izleyecekse izlesin. Zannedersem tribün yasağı var. Yarın yine bir laf edecek, 3 ay daha ceza alacak. Ben Gençlerbirliği'nin bir müsabakasını seyretmek için işimi gücümü, randevumu, her şeyi iptal ediyorum, gidip maçı gözümle göreyim diye. Bir başkanın gidip maçını izleyememesi kadar acı bir olay bana göre yoktur.'

İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz sürecine kadar Fenerbahçe için çok başarılı işler yaptığına dikkati çekerek, 'Ancak, 3 Temmuz ve bu şike olayları devreye girdikten sonra bir sürü insan mahkemeye gitti. Ben bile Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından mütevellit yargılandım' şeklinde konuştu.

Hayatında mahkemeye gidip ifade vermediğini ancak 3 Temmuz sürecinde bunu yapmak durumunda kaldığını kaydeden başkan Cavcav, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Aziz Yıldırım, 3 Temmuz'dan sonra belki psikolojik olarak Fenerbahçe ve Türk futboluna zarar veriyor. 3 Temmuz ve bu şike olayları olduktan sonra Türkiye'de futbolun şevki, heyecanı kalmadı. Bunun sebebi 3 Temmuz'dur. Bu itibarla ben Aziz Yıldırım'ı severim, şahsi olarak kendisiyle hiçbir sıkıntım söz konusu değil ancak artık etrafındaki insanlara da bir şeyler aşılıyor.'

'Mahmut Uslu topu görse bomba zanneder'

İlhan Cavcav, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu'yu da eleştirerek, 'Mahmut Uslu diye bir kardeşimiz var, bana göre topu görse bomba zanneden bir insan' diye konuştu.

Uslu'nun, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'a yönelik 'Cavcavlaşmasın' ifadesini kullandığını hatırlatan İlhan Cavcav, 'Bir kere bir insanın Cavcav ismini ağzına alacağı zaman adam akıllı düşünmesi lazım' şeklinde görüşlerini aktardı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yarın zor bir karşılaşma yapacaklarını belirterek, siyah-beyazlı ekibin çok güçlü bir kadroya sahip olduğunu söyledi.

Sezonun ikinci devresine Beşiktaş maçıyla başlayacaklarını dile getiren İlhan Cavcav, 'Kolay müsabaka değil. En büyük şanssızlığımız, Stancu gibi bizim gol silahımızın kırmızı kart cezası olduğu için bu maçta oynamaması. Bu bizim için çok büyük bir dezavantaj' diye konuştu.

Stancu'nun yokluğuna rağmen Ankara'da oynayacakları maçta ellerinden geldiği kadar mücadele edeceklerini kaydeden Cavcav, şunları söyledi: 'Bir şeyi vurgulamak gerekir, Beşiktaş çok iyi bir kadroya sahip. Bu kadro karşısında alacağımız netice çok önemli. Ankaralılara seslenmek istiyorum. Ankara'da Süper Lig'de mücadele eden bir sürü takım vardı. Bir tane Gençlerbirliği kaldı. Burada önemli olan Gençlerbirliği taraftarı olmak değil, Türkiye'nin başkentini Süper Lig'de temsil eden takımımızı Ankaragüçlüsü, Güneşsporlusu ya da Osmanlıspor taraftarının hepsinin desteklemesi gerektiği kanaatindeyim. Genç bir kadroya sahip olmamız nedeniyle seyirciden gelecek destek, sporcularımıza motivasyon aşılayacaktır. Bu itibarla siz Anadolu Ajansı kanalıyla bütün Ankaralıları Beşiktaş maçına davet ediyor ve bekliyorum.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0