Görüş Bildir
Haberler
İlham Almak İsteyenler Buraya! Bugüne Kadar Yayınlanmış En Etkili TED Konuşmaları

İlham Almak İsteyenler Buraya! Bugüne Kadar Yayınlanmış En Etkili TED Konuşmaları

TED konuşmaları, özellikle bir konuda cesaret aradığımızda bizim korktuklarımızı başaran insanların ilham veren anılarına odaklandığı için çok özel. Eğer siz de TED konuşmalarını iyi birer ilham kaynağı olarak görüyorsanız, bu konuşmalardan en iyileriniz sizler için sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kelly McGonigal - How to Make Stress Your Friend

Düşüncelerimizin kafamızda yarattığımız stresi ne denli etkilediğini anlatan bu konuşma, kaygılarımızı değiştirebilmek için neler yapabileceğimizi gösteriyor.

2. Robert Waldinger - What Makes a Good Life?

Yaşantımız boyunca bizi sağlıklı ve ayakta tutan şeyler neler? İyi bir ilişkinin mucizevi güçleri nelerdir? Robert Waldinger bu TED konuşmasında hayatı dolu dolu yaşamamızın sırlarını veriyor.

3. Laura Vanderkam - How to Gain Control of Your Free Time

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaman yönetimi genel olarak çok önemli bir şey olsa da bunu doğru bir şekilde yapabilen insan sayısı bir o kadar azdır. Önceliklerimizi gözden geçirmemizi anlatan bu konuşma her kulağa küpe olmalı!

4. Johann Hari - This Could be Why You're Depressed or Anxious

Anksiyete ve depresyondan muzdarip olmadan önce buna neler sebep olabilir bunlara odaklanmalıyız. Umudumuzu yitirmemek için neler yapmalıyız Johann Hari her şeyi anlatıyor.

5. Amy Morin - The Secret of Becoming Mentally Strong

Hepimizin kötü alışkanlıkları vardır. Peki, bu kötü alışkanlıkların bizlere geri dönüşü nedir? Potansiyelinize ulaşmak için nasıl davranmalısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jon Ronson - How One Tweet Can Ruin Your Life

Sosyal medyanın potansiyel etkileri, ne yazık ki bazı durumlarda bize tehlikeli olarak geri dönüş yapabiliyor. Bu konuda neler yapabiliriz cevaplar Jon Ronson'da!

7. Dan Pink - The Puzzle of Motivation

Şaşırtıcı motivasyon bilimi üzerine muhteşem bir konuşma yapan Dan Pink, insanı motive eden şeyin ne olduğunu yine kişinin kendisinin bildiğini öğütlüyor.

8. Tim Urban - Inside the Mind of a Master Procrastinator

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hemen hepimizin gündelik işlerimizi erteleme huyu vardır. Bu durum bazen öylesine bir hal alır ki hiçbir iş yapamaz oluruz. Peki, bu erteleme hastalığından nasıl kurtulur da daha verimli biri olabiliriz?

9. Jia Jiang - What I Learned From 100 Days of Rejection

İş hayatı ya da özel hayat olsun hepimiz reddedilme korkusu yaşarız. Artık bir psikolojik savaş haline gelen reddedilme durumuyla başa çıkmaya karar veren Jia Jiang, tam 100 videodan oluşturduğu seri ile bu TED konuşmasını yaratıyor.

10. Adam Grant - The Surprising Habits of Original Thinkers

Amerikalı organizasyonel psikolog Adam Grant'ın TED konuşması, Özgünler adlıyla yaptığı araştırmaya dayanıyor. Peki, nedir bu Özgünler?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Brené Brown - The Power of Vulnerability

İnsan ilişkileri üzerinde oldukça iyi çalışmaları bulunan Brown, bu önemli ve bir o kadar da eğlenceli konuşmasında, araştırmasından elde ettiği önemli sonuçları paylaşıyor.

12. Cameron Russell - Looks aren't Everything. Believe Me, I'm a Model.

Genetik olarak şanslı doğanlardan olduğunu kabul eden Russell, bir iç çamaşırı modeli! Fakat dış görünüşüyle yargılanmaktan bıkan Russell, bu konuşmasında 16 yaşındayken adım attığı bu sektöre karşı cesur açıklamalarda bulunuyor.

13. Shawn Achor - The Happy Secret to Better Work

İçeriğin Devamı Aşağıda

TED'in en komik konuşmalarından biri olan bu videoda psikolog Shawn Achor aslında mutluluğun bize daha üretken olma konusunda nasıl destek çıktığını anlatıyor.

14. Celeste Headlee - 10 Ways to Have a Better Conversation

Yıllardır radyo sunucusu olarak çalışan Headlee, iyi bir iletişimin altın kurallarını en iyi bilen isimlerin başında geliyor. Headlee bu konuşmasında daha iyi bir iletişim için 10 kullanışlı kural veriyor.

15. Andrew Solomon - Depression, the Secret We Share |

Yazar Andrew Solomon bu cesur konuşmasıyla izleyicileri depresyonla mücadele ettiği yıllardaki aklının en karanlık köşelerine götürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Carol Dweck - The Power of Believing That You Can Improve

Öğrenmek ve problemleri çözmek için beynimizi geliştirebileceğimiz fikri üzerine çalışan Dweck, bu konuda keşfettiği iki yolu konuşmasında paylaşıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın