Görüş Bildir
Haberler
İlahiyat Dekan Yardımcısı Cihad Kısa'nın 'Hz. Meryem' Açıklaması Tepkilerin Odağında

İlahiyat Dekan Yardımcısı Cihad Kısa'nın 'Hz. Meryem' Açıklaması Tepkilerin Odağında

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Cihad Kısa, bir ses kaydı nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Kısa'nın Hz. Meryem ile ilgili sözleri nedeniyle Twitter'da #CihatKısaGörevdenAlınsın etiketi açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Cihad Kısa’nın bir konuşmasına ilişkin kayıtlar sosyal medyada yayıldı ve bazı kesimlerin tepkisine neden oldu.

#CihatKısaGörevdenAlınsın etiketini kullananlar, Kısa'nın Hz. Meryem'e fahişelik imasında bulunduğunu öne sürdü. 👇

#CihatKısaGörevdenAlınsın etiketini kullananlar, Kısa'nın Hz. Meryem'e fahişelik imasında bulunduğunu öne sürdü. 👇
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Müzik ve metin eklenmiş o konuşma, sosyal medyada çokça paylaşıldı 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Karalamak istediler"

"Karalamak istediler"

Videonun ardından Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Dekanlığı da bir açıklama yaparak duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dekanlık, kayıtların kesilip eklendiğini ifade etti. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının 'Din Psikolojisi' dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'den ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmiştir. 

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
27
14
8
7
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahattin Peker

Böyle böyle kendilerinden kendileri bile soğuyor en ufak farklı bir fikre tahammülleri yok.

Kafasınabuyruk

Beyefendi bilmediğiniz, inanmadığınız bir din ile alakalı fikrinizi neden beyan ediyorsunuz açıklar mısınız? Bununla ilgili bizim inandığımız kitap olan Kur'... Devamını Gör

Kafasınabuyruk

Yorumlara inanmayanlar gelmesin diyeceğim birkaç kişi çoktan gelmiş bile. Müslüman değilseniz ve İslam dinine mensup olanlara,fikirlerine saygınız yoksa girm... Devamını Gör

Resho

Vay arkadaş adamlar kendi dinlerini kötüledikleri, insanları dinden soğuttukları yetmiyor milletin dinine de ağız eğiyorlar üstüne bunu yapan da bir sözde il... Devamını Gör