Görüş Bildir
Haberler
iCloud Skandalı Bulutun Güvenirliğini Sorgulatıyor

iCloud Skandalı Bulutun Güvenirliğini Sorgulatıyor

Ulaş
01.09.2014 - 15:26
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Ağustos gecesi yaşanan ve ünlülerin de istemeden dahil olduğu bir siber saldırı, bulut teknolojisinin güvenirliğine dair endişelerin artmasına sebep oldu.

Apple’ın popüler bulut depolama servisi iCloud, kimliği bilinmeyen bir siber korsan tarafından hack’lendi. Korsanın hack’lediği hesaplar arasında birçok Hollywood ünlüsü de yer alıyordu.

Siber korsan, ele geçirdiği ünlülere ait iCloud hesaplarındaki müstechen fotoğrafları da internette yayınladı.

Fotoğrafları internete düşen ünlülerin arasında Jennifer Lawrance, Victoria Justice, Emily Browning, Kate Bosworth, Jenny McCarthy, Kate Upton ve daha nice sanatçı yer alıyor.

Siber korsan, 4chan üzerinden, hack’lediği hesapların listesini yayınladı:

Hesabı çalınan ünlülerin bir bölümü fotoğrafların sahte olduğunu açıklarken, birçoğu da özel fotoğraflarını çalan ve yayan kişiye öfke kustu.

Apple cephesi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu da, fotoğrafların siber korsanın dediği gibi iCloud’dan çalınmamış olma ihtimalini gündeme getiriyor.

Apple sessizliği koruyadursun, iCloud skandalı olarak tarihe geçen ve müstechen içeriği sebebiyle son derece hızla yayılan bu olay, insanlara istedikleri dosyayı uzaktaki sunucularda depolama ve istediğinde herhangi bir cihazdan erişme şansı tanıyan bulut teknolojisinin güvenilirliğini sorgulatıyor.

Hack’lenen ünlülerden Mary E. Winstead, yayınlanan fotoğrafların kocası tarafından çekildiğini ve çok uzun zaman önce silindiğini belirtiyor. Şayet söz konusu fotoğraf iCloud’dan çalındıysa, Winstead fotoğrafı silmesine rağmen, Apple’ın sunucularında tutmaya devam ettiği anlamına geliyor. Bu bir sürpriz değil, diğer bulut depolama servisleri de aynı mantıkta çalışıyor ve bu sayede, kullanıcı istediğinde sildiği dosyayı geri çağırabiliyor. Sorun ise yüzbinlerce hatta milyonlarca insanın dosyalarına ev sahipliği yapan bulut depolama servislerinin hâlâ açıklarının bulunması.

Belki de, bulutun daha hâlâ kendini geliştirmesi gereken çok yön var. Emin olduğumuz ise güvenlik konusunun, bulut depolama servisleri tarafından sürekli gündemde tutulması gerektiği.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/iclou...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0