Görüş Bildir
Haberler
İçinizdeki Afrodizyağı Ortaya Çıkarmanın Ateşli Hali: Spor ve Cinsellik

etiket İçinizdeki Afrodizyağı Ortaya Çıkarmanın Ateşli Hali: Spor ve Cinsellik

Mehmet Ali Deniz
24.09.2023 - 22:49 Son Güncelleme: 14.12.2023 - 10:50

Her yerde spor konuşulabilir. Her yerde fit olmak konuşulabilir. Ama her yerde cinsel sağlık konuşulmaz. Peki size herkesin daha fit olmak istemesinin arkaik temel bir sebebi var desem. Güzel görünmek daha çok beğenilmeyi sağlıklı eşler bulmayı ve üreme ihtimalini arttırır. Bu yüzden herkes daha iyi görünmek istiyor. Yani her şey ayarlarımızda saklı.

Madem her şey ilkel fiziksel ayarlarımızla ilgili, söyle bana canım hocam ben süperim de bir arkadaşım cinsel hayatını daha iyi bir hale getirmek istiyor. Ne yapmalı?

Hadi hep beraber bu efsanevi konuyu açığa çıkaralım, belki içinde yüzde yüz doğal bir afrodizyak da buluruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir kere, spor ve cinsel performansı birbirine bağlayan o kutsal bağın adı endorfindir.

Bir kere, spor ve cinsel performansı birbirine bağlayan o kutsal bağın adı endorfindir.

Koşarken, bisiklete binerken ya da ağırlık kaldırırken, bedenimiz bu mutluluk hormonlarını salgılar ve bu da bize enerji verir, stresi azaltır, özgüveni artırır.  İkinci kahramanımız da Seratonindir. Egzersiz yapmaya başladığınızda seratonin düzeyleri yükselmeye başlar. Bu da size bir coşku ve heyecan verir. Enerjiniz tavan yapar ve modunuz yükselir. Kim bilir, belki de bu sayede yatak odasında yeni bir Usain Bolt ya da Serena Williams olabilirsiniz.

Geyik yapmıyoruz ciddi olun. Araştırmalar diyor ki düzenli egzersiz yapanlar, vücutlarındaki kan dolaşımını hızlandırarak cinsel performanslarını da artırıyorlar. Çünkü egzersiz kan basıncını arttırarak damarların genişlemesini sağlıyor. Damarların genişlemesi daha iyi bir kan dolaşımı demek. Daha iyi bir kan dolaşımı daha sert ereksiyonlar ve daha yoğun orgazmlar demek. İşte şimdi oldu. 

Egzersiz yaptığınızda bir de zayıflama ihtimaliniz yükselir. Burada ikili güç sistemi devreye giriyor. Yani egzersiz yaptıkça cinsel performans artar. Cinsel performans arttıkça daha uzun ve yoğun bir cinsel deneyimler yaşama ihtimaliniz artar. Daha uzun ve yoğun cinsel deneyimler size daha çok yağ yaktırır. Böylece keyifli vakit geçirirken bile yağ yakmanın yolunu bulmuş olursunuz. Bu sihirli bir şey. Bu yüzden bir şekilde egzersizle zayıflamaya başlayın. Belki de bir daha hiç kilo almayacağınız bir hayatınız olur. Ayrıca zayıflamak bedeninizi daha çok beğenmenizi sağlar. Böylece cinsel hayatınızda bedeninizi saklama ya da kendinizi beğenmeyerek stresinizi arttırma dertlerinden sizi kurtarır.

Üstelik egzersiz yaparak zayıflarsanız ve zayıfladığınız için fiziksel performansınız artarsa ve bu yüzden de kilo almazsanız boş boş yürüyerek zayıflayacağını sanan o insanlara anlatacak 'efsanevi' bir hikayeniz olur. Ben de onlara boşuna uğraştıklarını anlatmak zorunda kalmam.

Bir diğer önemli nokta ise, egzersiz yaparak kaslarınızı güçlendirir ve esneklik kazandırırsınız. Bu sayede cinsel hayatınızda daha fazla pozisyon deneyebilir, partnerinizle daha uzun süreli ve keyifli bir maceraya atılabilirsiniz. 

Kadınlar unutmayın, egzersiz yaparken iyi görüneyim diye, gezerken derli toplu ve güzel sıkı görünürüm diye tayt giymekten vazgeçin. Çünkü taytlar bacaklarınızı sıkıştırarak selülit ve varis sorunlarına neden olur. Bırakın şimdi nasıl göründüğünüzü. Sıkı egzersizler yapın bir süre sonra en güzel taytınız cildiniz olacak. Yani, daha iyi bir cinsel performans için taytsız spor yapın!

Peki, hangi egzersizler cinsel performansı artırır? İşte size birkaç öneri:

Peki, hangi egzersizler cinsel performansı artırır? İşte size birkaç öneri:

1) Kardiyo egzersizleri: Koşmak, bisiklet çevirmek ya da kürek çekmek. Bu gibi aerobik aktiviteler kan dolaşımını hızlandırarak enerjinizi ve dayanıklılığınızı artırır. Bu aktiviteler sizin yüksek nabızlı işleri rahat ve daha uzun yapmanızı sağlar. Malum cinsel performansta yüksek nabızlı eforlu bir iştir. Yani kalbiniz ne kadar iyi. Siz o kadar iyisiniz.

2) Kegel egzersizleri: Pelvik taban kaslarını güçlendirerek hem erkeklerde ereksiyon süresini uzatır hem de kadınların orgazm yoğunluğunu artırır. Bunu siz biraz araştırın gençler ben daha çok bu konuya girmeyeyim.

3) Fonksiyonel antrenmanlar: Geniş açılı birleşik hareketlerden oluştuğu için esneklik, denge ve dayanıklılık kazandırarak cinsel hayatta yeni pozisyonlar denemenizi kolaylaştırır.

4) Ağırlık kaldırma: Makineler veya serbest ağırlıklar ile temel ağırlık kaldırma hareketleri yapmak testosteron seviyelerini artırarak cinsel performansı yükseltir. Ayrıca, genel kas gücü ve dayanıklılığı da geliştirir. Yani sizi daha sağlıklı ve çekici gösterir.

Sonuç olarak, cinsel performansı artırmak için hem kardiyovasküler hem de kuvvet temelli egzersizler önemlidir. Düzenli olarak bu egzersizleri yaparak enerjinizi, esnekliğinizi, gücünüzü ve dayanıklılığınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, stresi azaltarak cinsel yaşamınızı daha tatmin edici ve keyifli hale getirebilirsiniz. Unutmayın ki, fiziksel performansınızı geliştirerek hem kendinizi hem de partnerinizi şaşırtabilirsiniz. Öyleyse, harekete geçin ve bu egzersizlerle cinsel hayatınıza renk katın!

Web

Instagram

Facebook

X

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0