Görüş Bildir
Haberler
MİT Başkanı İbrahim Kalın Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İbrahim Kalın'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

MİT Başkanı İbrahim Kalın Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İbrahim Kalın'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Elif
05.06.2023 - 21:36

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı oldu. Konuyla ilgili açıklama, İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapıldı. Açıklamanın ardından Kalın'ın hayatı ve kariyeri vatandaşların merak konusu oldu. Peki İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte İbrahim Kalın hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İbrahim Kalın Kimdir?

İbrahim Kalın Kimdir?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Erzurum İspirli olan Kalın bir dönem Alanya'da yaşadı. İlköğretim eğitimin ardından Alanya Lisesi'ne girerek buradan mezun oldu.

İbrahim Kalın'ın Akademik Hayatı

İbrahim Kalın'ın Akademik Hayatı

İbrahim Kalın, lise eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne girdi. Buradan 1992 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Malezya'ya gitti. Malezya'da bulunan İslam Üniversitesi'nde felsefe alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans eğitiminden sonra, Türkiye'ye dönüş yaptı.

ABD'de bulunan  George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora çalışmalarına katıldı. 2002 yılında Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkanı isimli teziyle doktorasını aldı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nde çeşitli araştırmalar yapan Kalın,  Georgetown Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi'nde, College of the Holy Cross'da İslami düşüncesi ve İslam- Batı felsefesi üzerine dersler verdi.

 2005 yılından 2009'a kadar Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın kurucu başkanı olarak görev aldı. İslam ve Batı isimli kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Fikir Ödülü'ne layık görüldü. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin mitevelli heyeti üyeliğine 2011 yılında getirildi. 2019 yılında beri İbn Haldun Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak dersler veren Kalın, 2020 yılında profesör unvanını aldı.

İbrahim Kalın'ın Siyasi Hayatı

İbrahim Kalın'ın Siyasi Hayatı

İbrahim Kalın, 2009 yılında dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığına getirildi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü olarak görev aldı. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcısı oldu. 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığına getirildi. Kısa bir zaman sonra büyükelçi sıfatını alarak cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atandı.

İbrahim Kalın, 2018 senesinden beri Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı yapmaktadır.

İbrahim Kalın Evli mi, Çocuğu Var mı?

İbrahim Kalın Evli mi, Çocuğu Var mı?

İbrahim Kalın, 1992 yılından beri Neriman Kalın ile evlidir. Çiftin Rumeysa ve Dilruba adında iki kızı vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
8
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın