Görüş Bildir
Haberler
IBM Dünyanın En İnce, Yoğun ve Güçlü Bilgisayar Çipini Üretti

IBM Dünyanın En İnce, Yoğun ve Güçlü Bilgisayar Çipini Üretti

Onedio Medya
09.07.2015 - 13:51 Son Güncelleme: 09.07.2015 - 14:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

IBM tarafından bugün yapılan duyuru teknoloji ve donanım sektörünü oldukça hareketlendirdi. Şirket bir süredir üzerinde çalıştığı ultra ince ve güçlü yeni bilgisayar çipini tamamladı.

The New York Times’ın haberine göre üretilen bu yeni çip mevcut olarak piyasada olan diğer çiplerden daha ince, yoğun ve 4 kat daha güçlü. Bu özelliklerde onu piyasadaki açık ara en iyi bilgisayar çipi konumuna getiriyor hem de en yakın rakibine fark atarak.

IBM’in New York eyaleti, Samsung, GlobalFoundries ve diğer donanım üreticileriyle yaptığı özel-kamu ortaklığı sonucunda ortaya çıkan yeni çipin boyutu yalnızca 7 nanometre. Intel, çiplerinin boyunu 14 nanometre’den daha aşağıya çekmek için çalışmalarını sürdürüyordu ve mevcut olarak 10 nanometre boyutundaki çipler üzerinde çalışmalar yapıyordu. IBM’in yeni çipinin 7 nanometre olması onu dünyanın en ince ve ufak bilgisayar çipi yapıyor.

IBM çipleri üretirken çok yüksek dereceli ultraviolet ışınları kullanıyor. Ancak bu işlem o kadar hassas ki üretim esnasında kesinlikle bir hareket ve titreşim olmaması gerekiyor. Bunun için araştırma ekibi üretim için hareketi ve titreşimi ortadan kaldıran özel bir üretim platformu tasarlamışlar. 

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0