Görüş Bildir
Haberler
İBB Hakkında Suç Duyurusu: 'Fatih'in Tablosunun Alınmasındaki Sebep Ortaya Konulmadı'

etiket İBB Hakkında Suç Duyurusu: 'Fatih'in Tablosunun Alınmasındaki Sebep Ortaya Konulmadı'

İstanbul Suriçi Derneği, İBB’nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet portresi hakkında eserin kim tarafından yapıldığının belirsiz olduğunu, belediyenin tabloyu alım şeklinin hizmet alım yöntemine aykırı olduğunu ve kamuya ait ilamlı borçları ödemeyen belediyenin tablo almasının suç olduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, İstanbul Adliyesi'ne gelen İstanbul Suriçi Derneği Başkanı Recep Delikaya ve Avukatı Hacı Orhan, İBB'nin satın aldığı tablo hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'Kamuyu zarara uğratmak, görevi kötüye kullanmak'

'Kamuyu zarara uğratmak, görevi kötüye kullanmak'

İstanbul Suriçi Derneği tarafından savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin 'Kamuyu Zarara Uğratmak', 'Görevi Kötüye Kullanmak', 'İhale Mevzuatına Aykırı' davranmak suçları kapsamında soruşturulması talep edildi.

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

'İstanbul Suriçi Derneği İstanbul'da 1956 yılında Fena İtiyatlarla Mücadele Derneği olarak faaliyetine başlamış ve daha sonra da resmi kuruluşunu yaparak İstanbul için çalışmalarını yapmıştır. Özellikle İstanbul'un menfaatlerini korumak ve gözetlemek için hizmet veren derneğimiz İBB'nin satın almış olduğu sahte tablo ile görev ve sorumluluklarının dışına çıkarak mevzuatın gösterdiği yollar izlenmemiştir. Kamu kurumları mal ve hizmet edinilirken Devlet İhale Kanununa tabidirler. Bunun için de Kamu İhale Kurumunda gösterilen şekillerde alımların yapılması gerekiyor. Tablonun alınmasındaki sebep ise ortaya konulmamıştır. İBB 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa tabi olmasına rağmen kanunun 7. Maddesine riayet etmemiştir.'

İBB, Bellini'nin, Fatih Sultan Mehmet'i resmettiği çalışmasını 6,5 milyon TL'ye almıştı👇

Satın almanın ardından sosyal medyada 'israf' eleştirileri gelmişti

İBB sözcüsü de israf eleştirilerine sert bir şekilde cevap vermişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
309
159
85
17
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrspock

Adam avukatla foto çektirirken nasıl gerilmiş sanki dünyayı kurtardı . Birilerin götünü yalıyacam diye gerzek

Minister of Magic

Diğer zat alsa sabahlara kadar alkışlar sabaha kadar şükür namazı kılardınız. Bir şeyin doğru mu yanlış mı olduğunu düşünürken kimin yaptığını karıştırmayın.

Muhammed Gungor

Hacı iktidar yıllık 400 milyon tl gelir zarara uğrattı ayasofyayı cami yaparak o işede bir el atsana ama 770 bin dolar çok büyük para 400 milyon gibi küçük p... Devamını Gör