Görüş Bildir
Haberler
Huzurlarınızda Filipinler! Hepsi Birbirinden Güzel 9 Film ile Filipin Sinemasını Tanıyalım

Huzurlarınızda Filipinler! Hepsi Birbirinden Güzel 9 Film ile Filipin Sinemasını Tanıyalım

perperakis
07.09.2016 - 14:03

Farklı kültür tanımanın etkili bir yolu, o kültüre ait filmler izlemektir. Filipin Sineması'na bu gözle de bakabilirsiniz. İçeriğin detaylarını Buzzfeed'den derledik.

İyi seyirler!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/isabellel4ea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Janitor (2014)

1. The Janitor (2014)

2014 yapımı olan film, eski bir polis memurunun başından geçen hikayeyi anlatıyor. Ülkede yaşanan büyük bir banka soygununun şüphelilerini araştırmakla görevlendirilen eski polis memuru, olayın üstüne gittikçe başka gerçekler ile karşılaşıyor. The Janitor hareketli bir film olmasının yanında, 'adalet' kavramını da izleyenlere düşündürtüyor.

IMDb 5,2

2. Thy Womb (2012)

2. Thy Womb (2012)

2012 yapımı olan bu film, çocukları olmayan bir karı kocanın taşıyıcı anne bulma hikayesine bizi ortak ediyor. Filmde bu etkileyici hikaye dışında, yaşam tarzlarına pek alışık olmadığımız bir kabileyi tanıma fırsatı buluyoruz: Badjaolar. Bu kabile karada yaşamayı uğursuzluk sayıyor ve insanlar yaşamlarını olabildiğince su üstünde kanolarda geçirmeye çalışıyorlar. Her yönü ile ilginç olan bu film ilgiyi hak ediyor.

IMDb 7,0

3. On the Job (2013)

3. On the Job (2013)

Şu ana kadar listede gördüğünüz diğer iki filmden farklı olarak, On the Job aksiyon ağırlıklı bir film. Filipin Sineması duygusal filmlerdeki başarısını aksiyon filmlerine de taşımış görünüyor. Hareketli bir film olmasına rağmen ülkeyi ilgilendiren sosyal ve politik meselelere de değiniyor. On the Job farklı tarzıyla, yine ilgiyle izlenebilecek bir film. 

IMDb 7,0

4. Transit (2013)

4. Transit (2013)

Hikayeye geçmeden önce, göçmen ve mülteci kelimelerini daha sık duyduğumuz şu günlerde, filmin izlenmesi daha bir anlamlı olacaktır diyerek söze başlayalım. Filmin konusuna gelecek olursak, İsrail hükumetinin göçmen işçi çocuklarının ülke dışına çıkartılması politikasından etkilenen bir aile anlatılmıştır. Film İsrail'de çekilmesine rağmen, oyunculardan kültürel değerlere kadar filmde Filipinler'e bolca yer verilmiştir.

IMDb 7,2

5. Anak (2000)

5. Anak (2000)

2000 yapımı olan bu filmde, başrol kadın oyuncu Josie ailesinden uzakta çalışmak zorunda olan bir anneyi canlandırmaktadır. Ancak çalıştığı yerin şartları ağırdır. Tatillerde ülkesi Filipinler'e gitmesine ve ailesi ile iletişim kurmasına patronu izin vermemektedir. Ailesinden bir haber olan Josie, ülkesine dönmeyi başardığında ise kocasının ölmüş olduğunu öğrenecek ve kendi çalışma şartlarından habersiz ailesi tarafından tepkiyle karşılaşacaktır. Kaliteli oyunculuklar ve diyaloglar içeren Filipin klasiği bu film mutlaka izlenmeli. 

IMDb 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Batch '81 (1982)

6. Batch '81 (1982)

Bazı derneklere ya da topluluklara üye olmak istediğiniz zaman 'kabul töreni' adı altında bazı testlere tabi tutulursunuz. Bu kabul törenleri o topluluğa ne kadar girmek istediğinizi ölçer. Batch '81 filmi de hikayesini bunun üzerine kuruyor ve hikayeyi bu testlere maruz kalan birinin ağzından anlatıyor. Film aynı zamanda kardeşlik, dernek ve topluluk gibi kavramları ele alıyor. Bunu yaparken de bir dönem Filipinler'de yaşanan diktatörlüğe eleştiriler getiriyor.

IMDb 7,5

7. Dagitab (2014)

7. Dagitab (2014)

Bilindik aşk hikayelerinden oldukça farklı bir film izlemek isterseniz, Dagitab tam size göre. İkisi de profesör olan karı kocanın evlilikleri konu edilmiştir. Birçok toplumsal ve doğaüstü mesele içeren bu filme doğrudan aşk filmi demek de doğru olmaz aslında. Dagitab farklı tarzıyla mutlaka izlenilmesi gereken bir film.

IMDb 7,7

8. Barber's Tales (2013)

8. Barber's Tales (2013)

Filipinler'in Marcos diktatörlüğü döneminde geçen bir film daha! Barber's Tales, ölen kocasından berber dükkanı miras alan dul bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Kocasının ölümünden sonra tanıştığı bir kadın ile aralarındaki arkadaşlık ve cevap bulması beklenen sırlar, filmin önemli noktaları. Belki de içeriğin en dikkat çekici filmi olan Barber's Tales, birçok uluslararası film festivalinde kendine yer buldu.

IMDb 7,8

9. Magnifico (2003)

9. Magnifico (2003)

Film ile ilgili olarak herhangi bir bilgi verip de filmin büyüsünü bozmak istemiyorum. Ama şunu söylemeliyim ki ''Film izlerken ağlanır mı lan?'' diyenler bu filmi izlerken bir daha düşünsün. Film Filipinler'de o kadar seviliyormuş ki her sene Paskalya Haftası'nda (Holy Week) ülkede çeşitli etkinliklerle topluca izleniyormuş.

IMDb 7,9

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
5
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

Yok yaw çok sıkıcı sakın denemeyin.