Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet Yazarı: Erdoğan Seçimlerin Ertelenmesini İstemiyor

Hürriyet Yazarı: Erdoğan Seçimlerin Ertelenmesini İstemiyor

Emre Ordu
17.02.2023 - 15:56 Son Güncelleme: 17.02.2023 - 21:21

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana olduğunu yazdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışması gündemdeki yerini koruyor. 

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında, AK Parti cephesinde seçimlerle ilgili tüm seçeneklerin masada olduğunu ancak şu an için herhangi bir erteleme kararı ve niyeti olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana olduğunu aktaran Fırat, bazı partililerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu kaydetti.

"Seçimler en geç 18 Haziran'da yapılmalı"

"Seçimler en geç 18 Haziran'da yapılmalı"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre, önceki gün toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına AKP Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri de katıldı. 

Toplantıda Erdoğan’ın, “YSK’nın seçimlerle ilgili hazırlıklarının ne aşamada olduğunu sorduğu' ifade edildi. Seçimlerde “ertelemenin düşünülmediği, ertelenmesi halinde Cumhur İttifakı’nın seçimleri kaybetme ihtimalinin doğacağının da belirtildiği” dile getirilen toplantıda, nihai kararı ise Erdoğan’ın alacağı kaydedildi.

Ancak “seçimlerin en geç 18 Haziran’da yapılması gerektiğinin altının çizildiği”  belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK’nın ardından dün Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğine dikkat çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
26
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rasen Maher

tabi tabi kesin oyledir.

cem eray

hande ablam yine nabiz yokluyor...

uzaklardan

Yok canım istemiyor YSK’ya istedicek.