Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Noter Aracılığıyla Bildirerek İstifa Etti

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Noter Aracılığıyla Bildirerek İstifa Etti

Hürriyet gazetesinin, çalışanlarını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmasının ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da istifasını verdi. Munyar'ın istifasını noter aracılığıyla gönderdiği öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Grubu'ndan Demirören Holding'e satılan Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 43'e yükselirken gazetenin tepesinden de istifa haberi geldi. T24'ün aktardığı bilgiye göre, 22 Mayıs 2018'de Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu Fikret Bila'dan devralan Vahap Munyar bugün gazete yönetimine istifasını noter aracılığıyla gönderdi.

İşten çıkarmalardan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın haberi olmadığı iddia edilmişti.

TGS Genel Sekreteri Akkaya: "Bir tasfiye ve sindirme operasyonu"

TGS Genel Sekreteri Akkaya: "Bir tasfiye ve sindirme operasyonu"

Öte yandan, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri İlkay Akkaya, Hürriyet'te yaşanan işten çıkarmalarla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Demirören Holding yönetimi 30 ve 31 Ekim tarihlerinde Hürriyet’teki üyelerimizden 43’ünü - gerekçe göstermeksizin - işten attı' diyen Akkaya, şöyle devam etti:

'Görevlerine son verilen arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucu, bunun ekonomik gerekçelerle alınan bir karardan ziyade, Hürriyet çalışanlarına yönelik bir tasfiye süreci ve sindirme operasyonu olduğu netlik kazandı. Savcıları göreve çağırıyoruz: Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan Hürriyet emekçilerini işten atacak kadar pervasızlaşan bu yönetim, anayasayı çiğnemektedir.

Örgütlenme özgürlüğü anayasal bir haktır. Demirören Holding suç işlemektedir. Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkeme salonlarında, hem de uluslararası alanda sonuna kadar savunacağız. Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz.'

TGS'nin resmi hesabından da Hürriyet'e tepki gösterildi

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise 'Demirören yönetimi Hürriyet’teki üyelerimizden '43’ünü işten attı.Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan emekçiyi kovacak kadar alçalan bu yönetim anayasayı çiğnemektedir. Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkemede sonuna kadar savunacağız' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
12
10
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

abi aynı cümleleri bi 5 kere falan daha yazsaydınız ya böyle çok kısa olmuş içerik

Lestat

Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyorlar. - İmam Gazali

zenithon

Elit bir insan olduğun belli. Çok güzel bir alıntı. Teşekkürler

Aslı Gece

"reis"i recep tayyip erdoğan olanın burnu... gün yüzü görmez.