Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet Çok Sayıda Çalışanının İşine Son Vermişti: Gülse Birsel, Twitter'dan İstifa Ettiğini Duyurdu

etiket Hürriyet Çok Sayıda Çalışanının İşine Son Vermişti: Gülse Birsel, Twitter'dan İstifa Ettiğini Duyurdu

Emre Ordu
30.10.2019 - 18:44 Son Güncelleme: 31.10.2019 - 09:52

Hürriyet gazetesi çok sayıda yazar, muhabir ve editörün işine son verdi. Çalışanlar işten çıkarıldıklarını evlerine postayla gönderilen tebligatla ve kurumsal mail hesaplarının kapatılmasıyla öğrendi. Öte yandan Gülse Birsel de Hürriyet gazetesinden istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hürriyet gazetesinde yazan Gülse Birsel, gazete yönetiminin çok sayıda gazeteciyi evlerine tebligat göndererek işten çıkarmasının ardından istifa etti.

Birsel, istifa kararını Twitter hesabından 'Hürriyet gazetesinden istifa etmeye karar verdiğimi buradan duyururum. Okuyuculardan özür dilerim, ileride başka yazılarla görüşmek dileğiyle. Herkese sevgiler' mesajı ile kamuoyuna duyurdu.

Hürriyet gazetesinde neler yaşandı?

Hürriyet gazetesinde neler yaşandı?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Odatv'nin aktardığı bilgiye göre,işten çıkarma tebligatı gönderilen isimler arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Şebnem Turhan ve İpek Özbey de yer alıyor.

Mail hesabına giremeyince anladılar

Mail hesabına giremeyince anladılar

Tebligatların ulaştığı isimlerin yanı sıra, kurumsal mail hesaplarına ve sisteme giremeyen isimler de bulunuyor. Mail hesabının kapatılmasıyla işten çıkarıldıklarını anlayanlar arasında Hürriyet Eklerden Seyahat eki Sorumlusu Banu Tuna, Serkan Ocak, Aslı Barış, ana gazeteden Aydil Durgun, eğitim servisinden Esra Açıkgöz bulunuyor.

Serkan Ocak durumu sosyal medya hesabından 'Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet'ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi...' mesajıyla paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Banu Tuna ise 'Sabah evden erken çıktığım, yalnız yaşadığım ve şu anda şehir dışında olduğum için işten atıldım mı bilmiyorum. Çünkü atıldığımız görülmemiş biçimde eve tebligatla bildirilmiş. Hürriyet mail hesabım bloke edildiğine göre atılmış olabilirim. 23 yılın sonunda başımıza gelen bu oldu' dedi.

İpek Özbey de ayrılık kararını Twitter hesabından duyurdu. Özbey, 'Bugün Hürriyet ile yolları ayırdık... Her şey çok güzel olacak...' dedi.

"Yönetim Kurulu kararı"

"Yönetim Kurulu kararı"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Haberde, istifa kararından Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar'ın da haberinin olmadığı kaydedildi. Çalışanlara gönderilen tebligatta kararın 25 Ekim'de alındığı ve gerekçesinde 'Yönetim Kurulu'nun işletmesel kararı' yazdığı aktarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
730
503
72
39
35
17
16
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zenithon

Demirören grubunun batışını da yüce Allahım bizlere duyursun. O gruba ait hiçbir yayın organını satın almıyorum. Turkuaz Grubu , Sabancı , Doğuş , Havuz leh... Devamını Gör

gizliyazarr

Gazeteci arkadaşlarınız işinden olup hapislere atıldığında sessiz kaldınız yandaşa sığındığınız yanlı haberler yaptınız sizin de başınıza geldi gün gelecek d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yandaş olmayan ne okunacak tek bir köşe yazarı, ne de doğru güncel gelişmeler için takip edilecek içeriği var zaten! Türk basınının güvenilir eski baş gazete... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sözcü ,Korkusuz bunları okuyabilirsin.