Görüş Bildir
Haberler
Hülya Koçyiğit, Girik'in Cenaze Töreninde Konuştu: 'Farklı Siyasi Kulvarlarda Görünüyor Olsak da...'

Hülya Koçyiğit, Girik'in Cenaze Töreninde Konuştu: 'Farklı Siyasi Kulvarlarda Görünüyor Olsak da...'

Ulaş
27.01.2022 - 13:52

Yeşilçam’ın toplumun kalbinde yer etmiş simge isimlerinden Fatma Girik için Şişli Belediyesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yapılan konuşmalarda Girik’in usta oyunculuğunun yanı sıra, haksızlıklar karşısındaki duruşuna da vurgu yapıldı.

Oyuncu Hülya Koçyiğit'in törendeki konuşmada kullandığı ifadeler de dikkat çekiciydi. Detaylara beraber bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilcam’ın unutulmazları arasında yer alan usta oyuncu Fatma Girik için Şişli’de cenaze töreni düzenlendi.

Belediyenin fuaye alanında gerçekleşen törene, sanatçıyı sevenlerin yanı sıra kültür sanat ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay gibi siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik'in kendisi için çok özel bir isim olduğunu belirterek, “Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, ben de Sosyal Demokrat Halkçı Partinin Şişli İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordum. Kendisiyle çalışmaktan her zaman büyük bir onur duydum. Onunla çok kıymetli vakitler geçirdim. Özellikle 1994 seçimlerinde bir buçuk ay sabah 7.00'den gece 1.00'e kadar bütün Şişli'yi adım adım dolaştık” dedi.

Keskin, Fatma Girik'in rol aldığı filmlerle milyonların gönlünde taht kurduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

'Bunu hayat görüşü ve kitleler önünde çizdiği toplumcu profili de besledi. Toplumsal mücadelelerde ve haksızlıklar karşısındaki tepkilerde de Fatma Girik ismi hep ön plana çıktı. Madenci yürüyüşlerinde yer aldı. Sendikalaşma süreçlerinde ezilmişlerin yanında kendini ve gücünü gösterdi. Metin Göktepe cinayetinin aydınlatılması sürecinde attığı kritik ve güçlü adımlar hala aklımızdadır. Onurlu, dimdik ve devrimci bir duruşu vardı. Bu duruşunu alelade bir vatandaş, dev bir sanatçı ve bir siyasetçi olarak yaşamının son anına kadar korudu.'

Koçyiğit'in törende kullandığı ifadeler de öne çıktı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
72
27
14
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın