Görüş Bildir
Haberler
Hulusi Akar Kuvvet Komutanlarıyla Görüştü: Askerlik Süresi Kısalıyor

Hulusi Akar Kuvvet Komutanlarıyla Görüştü: Askerlik Süresi Kısalıyor

Emre Ordu
06.12.2018 - 20:42 Son Güncelleme: 07.12.2018 - 08:48

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin bir toplantı yapıldı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı. Bir süredir üzerinde çalışılan taslakta sona gelindiği aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, Milli Savunma Bakanlığı'nda, Bakan Hulusi Akar'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.

Çalışmalarda sona gelindi

Çalışmalarda sona gelindi

Söz konusu toplantıda, askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Askerlik sistemine yönelik, Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile yaptığı çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

Öte yandan CNN Türk muhabiri Kenan Şener de, kritik toplantıyı ve detayları canlı yayında aktardı. Hürriyet'in verdiği bilgiye göre,Şener şunları kaydetti:

"Öneriler ilk kez masaya yatırıldı"

"Öneriler ilk kez masaya yatırıldı"

'Askerlik kısalıyor' demek yanlış olmaz ama bir tarih vermek yanlış olabilir. Henüz ne düzeyde kısalacağı, acemiliğin ya da usta döneminin ne kadar kısalacağı belli değil. Askerlik kısalacak bunu net olarak söyleyebiliriz. Bugün ilk kez Milli Savunma Bakanlığı'nda yeni askerlik sistemine ilişkin, içinde askerliğin kısalmasının da olduğu önemli konular ilk kez komuta kademesi tarafından bu konu masaya yatırıldı. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemi üzerine uzman düzeyinde çalışma yürütüyor, belirli önerileri getiriyordu. Bugün o öneriler ilk kez masaya yatırıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının da olduğu bir toplantıda bu konular ele alındı. Konuların başında da askerliğin kısalması da var.'

"Belli meslek gruplarından olanlar ve olmayanlar için de kısalma söz konusu"

"Belli meslek gruplarından olanlar ve olmayanlar için de kısalma söz konusu"

Bakan Akar'ın daha önceki açıklamalarında yeni askerlik sistemi üzerine işaretler verdiğini hatırlatan Şener, şöyle devam etti:

'Hulusi Akar, daha önce katıldığı programda 'Belirli meslek gruplarına yönelik onların askerliklerini hem kariyerlerinden geri kalmayacakları şekilde hem de kısa sürede yapabilecekleri yönünde bir düzenleme yapabiliriz' demişti. Hatta 'Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcular için bazı esneklikler getirilebilir' diye belirtmişti. Meslek grupları için de olmayanlar için de temel askerlik hizmetinin kısalması söz konusu olabilecek. 

Edindiğimiz bilgilere göre, 3 aylık temel askerlik döneminin ardından bazı durumlara göre 12 aylık uzun dönem askerliğin 3 aylık temel eğitimden sonra daha kısa bir periyotta tamamlanmasının  üzerinde duruluyor. Yine Üniversite mezunları için şuan 6 aylık bir süre içerisinde uygulanıyor. Bu sürenin de meslek grupları dikkate alınarak azaltılması  gündemde. Ne zaman belli olur? Henüz çok erken.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
39
29
20
8
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

net mantıklı bi adım.nedenini söyliyim;askerliğe karşı değilim bence profesyonel orduya geçilmeli zaten ama her vatandaşında olağanüstü hallerde vatanını kor... Devamını Gör

Jander Sunstar

Alkış falan tutulmuş ama seçim numarası olduğu çok belli. Kısalır kısalmaz bilemem ama zamanlama manidar.

Eski_id

Gaflet, dalalet hatta hıyanet içerisindeki yöneticiler hakkında uyarılmıştık ta, mal halk konusunda boşluğa düştük..orduya türban da girdi, benim umudum iyic... Devamını Gör

Eski_id

Zaten nesil öyle olmuş ki, bu anasının kuzularıyla savaş mavaş kazanılamazdı.. Pro orduymuş.. sanki dizi çekeceğiz mk