Görüş Bildir
Haberler
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 'Erdoğan İttifaka Katılmayı Teklif Etti'

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 'Erdoğan İttifaka Katılmayı Teklif Etti'

Emre Ordu
27.01.2023 - 11:51 Son Güncelleme: 27.01.2023 - 11:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na katılmaları için teklifte bulunduğunu açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Şu anda değerlendiriyoruz, olumsuz bir durum yok' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı'na katılmak için teklif aldıklarını ve bunu değerlendirdiklerini söyledi. Yapıcıoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha önce görüştüklerini ve muhtemelen bundan sonra da görüşmeye devam edeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, 'İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Partisi ile görüştük. Cumhurbaşkanımızla ittifakla ilgili görüştük. AK Parti ile birlikte hareket etme şeklinde okumak mümkün tabii. Cumhurbaşkanımızın teklifi oldu, ittifaka dahil olabilir misiniz, katılır mısınız diye. Yüz yüze de görüşünce şu anda değerlendiriyoruz. Şu anda olumsuz bir durum yok, bakalım hayırlısı olsun' dedi.

"Teknik konuları değerlendiriyoruz"

"Teknik konuları değerlendiriyoruz"

Bu seçim sisteminin partileri ittifak yapmaya zorladığını belirten Yapıcıoğlu, 'Seçim barajı yüzde 7'ye indi. Partiler baraj endişesi taşımamak için ittifak arayışına giriyor. Bu doğaldır. Asgari müşterekte anlaşılırsa. Başkalaşmadan bir ittifak mümkündür. Daha önce de teklif oldu ama neticede olgun şekilde sonuçlanmadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti adayına destek verdik ama parlamento seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarımızla devam ediyor' ifadelerini kullandı.

İttifakla ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Yapıcıoğlu, 'Olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok. Şimdi ayrıntıları konuşuyoruz. Birkaç ihtimal var. Partilerin ittifak içinde hareket etmelerinin tek bir yöntemi yok. Hem Cumhurbaşkanı hem de parlamento seçimleri var. Kendi başına girmesi, ittifak içinde girmesi ya da karma şekilde girilmesi mümkündür. İttifaka sıcak bakıyoruz, teknik konuları değerlendiriyoruz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
10
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RACON X RACON

Sana kadar düstüyse Erdogan demekki ne zor durumda.Iddia ediyorum ak parti %19 lara kadar düstü.Algiyla da eskisi gibi bir sey olmuyor.Diyorlarki icine düstü... Devamını Gör

Malum Şahıs

21.yüzyılın bütün gerizekalıları türkiye de toplanmış vaziyette 28 şubat da hoplattığımız hüda-par yeniden türemiş