Görüş Bildir
Haberler
HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Tasalı, Gaffar Okkan İçin "PKK'ya Hizmet Etti" Demiş

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Tasalı, Gaffar Okkan İçin "PKK'ya Hizmet Etti" Demiş

Emre Ordu
28.03.2023 - 20:19 Son Güncelleme: 28.03.2023 - 23:19

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı'nın, Hizbullah'ın saldırısında şehit olan Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı 'PKK'ya hizmet etmekle suçladığı' ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini bildiren ve seçime AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA-PAR'ın Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı'nın skandal bir paylaşımı ortaya çıktı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2001 yılında Hizbullah tarafından şehit edilen Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı hedef alan Tasalı, 'Polis üniformalı Gaffar Okkan, görevi boyunca PKK'ye hizmet etti' ifadelerini kullandı.

Tasalı, gelen tepkilerin ardından hesabını kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasette HÜDA-PAR tartışması

Siyasette HÜDA-PAR tartışması

'Hizbullah'ın siyasi kanadı' olarak nitelendirilen HÜDA-PAR, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. HÜDA-PAR, seçime de AK Parti listelerinden girecek. 

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında HÜDA-PAR üzerinden gelen eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti için 'Tamamen yerli ve milli bir yapı' yorumunu yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de HÜDA-PAR'ın terörle arasında bir bağ olmadığını savunup, 'Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir' ifadelerini kullanmıştı. 

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ı açıklama yapmaya çağıran Bahçeli'Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur' demişti. 

Bahçeli'nin çağrısının ardından Tantan'dan yanıt gecikmemişti. 'HÜDA-PAR’la Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır' diyen Tantan, 'İsimleri tek tek saymaya gerek yoktur. 57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri' değerlendirmesinde bulunmuştu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında Hizbullah için 'Bana göre terör örgütü değil' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
55
7
5
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

geçen günde yazdım yine yazicam Okkan cinayetinin onlarla ilgisi yok diyen andavallar için not: Uğur Mumcu suikastınden Gaffar okkan'a kadar "tesadüf" eseri ... Devamını Gör

rhothomir16

Oooo bizim hilal bıyıklı abiler nerde. Şimdi milliyetçilik kasamıyorlar mı. Vay be milliyetçiliğin geldiği hale bak. Haburu da unutmayın bu arada.

Malum Şahıs

aktaparların milliyetçiliği arap ve hüda par da son buluyor hdp de yeniden başlıyor

Bozkurt

Arap milliyetçisi oldukları için sıkıntı yok onlar açısından.