Görüş Bildir
Haberler
Holokost Anıtı'nda Çekilip Toplama Kamplarına Montajlanmış Tüyler Ürpertici 11 Fotoğraf!

etiket Holokost Anıtı'nda Çekilip Toplama Kamplarına Montajlanmış Tüyler Ürpertici 11 Fotoğraf!

Öncelikle Holokost, Nazi Soykırımı ya da Yahudi Soykırımı olarak bilinen; Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Partisi'nin yönettiği Nazi Almanyası döneminde, işgal edilen sınırlar içerisindeki yaklaşık altı milyon Yahudi’nin (kaynaklara göre bu ölü sayısı değişir) sistemli bir şekilde öldürüldükleri soykırımdır. Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı veya Holokost Anıtı olarak da bilinen Almanya’nın başkenti Berlin’de Holokost’da hayatlarını kaybetmiş Yahudilere adanmış bir anıt mezardır.

19.000 m² büyüklüğündeki yapı 2,711 anıt mezardan oluşmasına rağmen insanlar burada zıplarken, patenle kayarken, bisiklet sürerken hatta yoga yaparken yani kısacası eğlenceli anlarının fotoğrafını paylaştıkları için yetkililer Holokost Anıtı'nın  bir anıt mezar olduğuna dikkat çekmek istemiş ve Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu fotoğrafları toplama kampları ile montajlamışlar. Ortaya çıkan fotoğraflar gerçekten etkileyici.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ABD kökenli Peter Eisenman tarafından tasarlanmıştır.

Peter Eisenman bu yapının insanların kafası karıştırmak ve rahatsız etmek amacıyla tasarlandığını belirtmiştir.

2. Her biri 2.38 metre uzunluğunda, 0.95 metre genişliğinde ve 0.2 ile 4.8 metre arası değişen yüksekliğe sahip bu stel kütlelerin üzerinde Yahudi medeni kanunu, tören kuralları ve efsanelerini kapsayan dini metinlerden oluşan Talmud’un birer sayfası yer almaktadır

3. Bir zamanlar Hitler yönetimin ve Nazilerin büyük zafer planları yaptıkları binaların bulunduğu yerde yer alıyor.

4. Yıllarca süren toplumsal sorumluluk ve hatıra tartışmalarından sonra nihayet 2005 yılında açılabilmiştir.

5. Anıt mezarlar içinde herhangi bir ceset bulundurmamasına rağmen, soğuk ve ayrıntısız yapısından dolayı tüylerinizi ürpertiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Holokost Anıtı, kimseyi tarihi anlamaya zorlamıyorken, sadece tarihle yüzleşilmesi için fırsat tanıyor.

Soykırımla ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler anıtın altındaki bölümden fazlasıyla acı verici bu bilgilere ulaşabilir.

7. Bazı söylentilere göre bu taş bloklar üst üste konulduğunda soykırımda ölen Yahudilerden oluşan ceset dağları kadar oluyorlarmış.

8. Günde yaklaşık olarak 10,000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

9. Sıkça sorulan sorulardan bazıları;

'Holokost Anıtı'nda neler yapmamıza izin veriliyor ve neler yapmamalıyız?'

Tarihsel olaylar ile Holokost anıtı karşılaştırılmamalıdır. 6 milyon insanın ölümünü işaret eden bir anıtta nasıl davranacağınız size kalmıştır.

10. "Bu hareket Holokost kurbanlarına karşı saygısızca değil mi?"

Evet, Anıt Mezarına gelmiş bazı insanların davranışı son derece saygısızca olabiliyor. Biz de buna dikkat çekmek istiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Diyelim ki bir fotoğraf paylaştım ve sonrasında pişman olup kaldırmak istedim. Silmeniz mümkün oluyor mu?"

Elbette. undouche.me@yolocaust.de  mail adresine durumu bildirdiğinizde kaldırabiliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
459
210
173
46
33
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
caro_usel

şu fotoğrafları görüp de hala Yahudi soykırımını savunanlar insan değildir!!!hiçbir insanın sadece o evde değil bu evde o ailede değil bu ailede doğduğu için... Devamını Gör

Piyetro Yurdana

Vay be. Acaba Hitler bunu nasıl düşünemedi.

Proje çok güzel. Tek amaç farkındalık yaratmak. Eserleri yaratan sanatçı "Eğer siz çektiğiniz ve sosyal medyada paylaştığınız iğrenç fotoğrafları kaldırırsan... Devamını Gör

Dexfall

Yahudiler kendilerini kurtardılar fazla kafaya takmazlar böyle şeyleri. Zaten avrupa ve amerika'lılar ölenler onlardan değilse hiç üzüntü veya saygı gösterme... Devamını Gör