Görüş Bildir
Haberler
Hollande: 'Güçlü Olmak Zorundayız'

Hollande: 'Güçlü Olmak Zorundayız'

ATKN
15.07.2016 - 16:33 Son Güncelleme: 15.07.2016 - 16:37

Nice'teki saldırının ardından bölgeye giden ve yaralıları ziyaret eden Hollande, saldırının psikolojik bir yara bırakma amacı taşıdığını ve insanların hayatı boyunca travmasını yaşayacağı bir olaya tanıklık ettiğini ifade etti. 50 yaralının durumunun kritik olduğunu söyleyen Hollande, 'Son 5 yıl içerisinde uzun süredir devam eden bir mücadelenin içerisindeyiz. Çünkü karşımızdaki düşman tüm ülkeleri, tüm insanları hedef alıyor. Ama daha işimiz bitmedi. Bundan sonraki süreci de dayanıklı, kararlı bir şekilde götürmeye devam edeceğiz. Güçlü olmak zorundayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nice kentine gelen ve yaralıları ziyaret eden ve 50 yaralının durumunun kritik olduğunu ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, şöyle konuştu:

'Saldırı psikolojik bir yara bırakma amaçlıydı. Hayatları boyunca travmasını yaşayacakları bir olaya tanıklık etti herkes.

İnsanlar bir yandan travmadan dolayı yaralarına neyin yol açtığını belki hatırlamıyorlar ama gözlerinin önünde olan olaya dair her ayrıntıyı neredeyse hatırlıyorlar. Dolayısıyla bu bütün Fransa için büyük bir acı, aileler için büyük bir acı. Diğer yandan da bütün Fransa genelinde gördüğümüz bir cesaret ve dayanıklılık var.

Hem polis hem güvenlik güçleri yüzde 100 kararlılıkla çalıştı, çaba gösterdi. Daha önce meydana gelen saldırıların tekrarlanmaması için tüm güvenlik güçleri kararlılıkla çaba göstermişti. Polis, jandarma, istihbarat birimlerine, kısacası tüm birimler inanılmaz bir çaba gösterdi. Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için, yaralıların Nice’ten yakın hastanelere aktarılması için herkes elinden gelen çabayı gösterdi.

'Karşımızdaki düşman tüm ülkeleri, tüm insanları hedef alıyor'

'Karşımızdaki düşman tüm ülkeleri, tüm insanları hedef alıyor'

Son 5 yıl içerisinde uzun süredir devam eden bir mücadelenin içerisindeyiz. Çünkü karşımızdaki düşman tüm ülkeleri, tüm insanları hedef alıyor. 

Özgürlüğü temel bir değer olarak gören herkesi hedef alıyor ve tüm imkanlarımızla bir devlet olarak topyekün, bugüne kadar gerekli kararları aldık.

'Güçlü olmak zorundayız'

'Güçlü olmak zorundayız'

Hollande, yaralıları ziyaret etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ama daha işimiz bitmedi. Bundan sonraki süreci de dayanıklı bir şekilde, kararlı bir şekilde götürmeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü olmak zorundayız. Tüm dünyanın gözü bizim üzerimizde, herkes dayanışma mesajları gönderdi.

Bizim de bu tablo karşısında güçlü olmamız, tüm bu sınavlardan başarılı bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Dünyaya bir örnek teşkil ettik aslında. Tüm bu zorluklar karşısında birlik gösterebilen bir ülke olduk. Fransız halkı adına onları korumak için başladığım görevi hep kararlılıkla yerine getirdim. Zorluklara doğru şekilde cevap vermeye çalıştık.'

İlk kez 'İslami terör' demişti

İlk kez 'İslami terör' demişti

Daha önceki IŞİD'in düzenlediği saldırılara ilişkin, saldırıların İslam diniyle ilgisi olmadığı vurgusunu yapan Hollande, Nice saldırısıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, 'Tüm Fransa İslami terör tehdidi altında' ifadelerini kullanmıştı.

Son dönemde Avrupa'daki en çok saldırı Fransa'da gerçekleşti

Son dönemde Avrupa'daki en çok saldırı Fransa'da gerçekleşti

Son dönemde Avrupa'da en fazla saldırı, 7 Ocak 2015'ten bu yana birçok saldırının hedefi olan Fransa'da gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'daki saldırılarda, 230'dan fazla kişi hayatını kaybetti...

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

dünya bizi kıskanıyor o yüzden deseydin ya burda iyi tutuyor...

Doğan K.

Terörü yapanların, terörden nemalanların hepsi kahrolsun. Barış ve huzur içinde yaşamak varken neden bu kin, neden bu nefret :(

Alican Guler

holland istifa et olum sen