Görüş Bildir
Haberler
Hollanda'da Zafer Sofuoğlu'nun

Hollanda'da Zafer Sofuoğlu'nun

Enver K.
19.04.2015 - 16:49

Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nın Hollanda'da düzenlenen 4. ayağını kazanan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, üst üste 2'nci galibiyetini aldı.

Hollanda'nın Assen kentiyle aynı adı taşıyan 4 bin 542 metrelik pistte 18 tur üzerinden yapılan mücadeleye 4. sırada başlayan Kyle Smith, ilk virajı lider olarak geçti. Büyük Britanyalı pilotu, Kenan Sofuoğlu, Jules Cluzel ve Patrick Jacobsen izledi.

3. turda Cluzel, Sofuoğlu'nu geride bırakarak 2'nciliğe çıktı. Yarışı önde götüren Smith, 4. turda yaptığı hata sebebiyle Cluzel ve Sofuoğlu'na geçildi.

Cluzel-Sofuoğlu ikilisi, turlar geçtikçe rakiplerinden koptu. Bitime 8 tur kala atak yapan Sofuoğlu, ilk sıraya yükseldi. 16. turun sonunda Cluzel'in geçtiği Sofuoğlu, 17. turun başında yaptığı karşı atakla liderliğini korudu.

Yarışın sondan 2. virajında bir kez daha geçilen Kawasaki Puccetti sürücüsü Sofuoğlu, son virajın çıkışında Cluzel ile yaşadığı temasa rağmen önde kalmayı başardı ve sezonun 2'nci, kariyerinin 29. yarış zaferine ulaştı. MV Agusta Reparto Corse takımından Cluzel 2'nci, PATA Honda'dan Smith ise 3. oldu.

Puanını 80'e yükselten şampiyona lideri Kenan Sofuoğlu, en yakın rakibi Jacobsen ile arasındaki puan farkını 25'e çıkardı.

Kawasaki Puccetti takımı adına Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden 18 yaşındaki Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu da dün aynı pistte yapılan yarışı kazandı. Razgatlıoğlu, böylece bu sezon 3 yarışını da kazanmış oldu.

Sürücüler ve markalar klasmanı

Sezonun 4. yarışının ardından sürücüler ve markalar klasmanının ilk 5 sırasındaki puan durumu şöyle:

1. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) - 80 puan

2. Patrick Jacobsen (ABD) - 55

3. Jules Cluzel (Fransa) - 45

4. Kyle Smith (Büyük Britanya) - 45

5. Lorenzo Zanetti (İtalya) - 41

Skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/hollanda-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın