Görüş Bildir
Haberler
TV
Hodor'un Adının Kaynağı ve Ak Gezenlerin Yaratılışı

Hodor'un Adının Kaynağı ve Ak Gezenlerin Yaratılışı

Yunus Emre
25.05.2016 - 15:06

DİKKAT! Bu içerik Game of Thrones 6. Sezon 5. Bölümünden Spoiler içermektedir!

Eğer bölümü izlemediyseniz serinin en önemli olaylarıyla ilgili Spoiler öğrenme tehlikesi içerisindesiniz. Lütfen devamını okumayın. Sonra uyarmadı demeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hodor, Hodor, Hodor.

Game of Thrones hayranları uzun süredir Hodor karakterinin neden sadece kendi adını söylediğini merak ediyordu. Serinin 6. sezonunun beşinci bölümünde bunun cevabını aldık ve oldukça yürek burkucu oldu. İyi mi kötü bilemedik ama ilginç olabilecek kısmı ise bu bilgi serinin yazarı George R.R. Martin'den gelmiş.

Hodor'un adının kaynağı Bran'in güncel zamandan geçmişe yaptığı yolculukta yaşanılan ve tesadüfi olarak tekrar edilen kelimelerden oluşuyor.

Hodor'un adının kaynağı Bran'in güncel zamandan geçmişe yaptığı yolculukta yaşanılan ve tesadüfi olarak tekrar edilen kelimelerden oluşuyor.

Benioff 'George Martin ile Hodor hakkında alabildiğimiz kadar çok bilgi almak için buluşmuştuk ve muhtemelen en şok edici kısmı Hodor adını ve nasıl bu adı aldığını bize söylediği yer oldu.' dedi ve ekledi 'Bunun arkasına Dan(B. Weiss)'in de orada olduğunu hatırladım ve aynı anda birbirimize döndük ve 'Has**tir!' edasıyla birbirimize baktık.'

Üç-Gözlü Kuzgun (Bloodraven, ağaçların içindeki yaşlı amca) Bran'i tekrar Winterfell'e anahtar bir sahneye şahit olması için götürür. Fakat gerçek zaman diliminde Gecenin Kralı (Night's King) Bloodraven'i öldürür ve Bran geçmişte yalnız kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada Bran gerçek hayattaki dostlarına yardım edebilmek için Hodor'u warg güçleri ile etkisi altına alır. Meera ve Hodor, Bran'i alarak Ak Gezenlerin saldırdığı mağaradan kaçmaya çalışırlar. Kaçabilmeleri için Hodor'un mağaranın çıkışındaki bir kapıyı tutması gerekmektedir çünkü ölüler ordusu peşlerinden gelmektedir.

Geçmiş Değiştirilebilir mi?

Meera, Hodor'a 'Hold the door' şeklinde bağırır. Bu sırada Bran geçmişi gözlemlediği için Meera'nın sesini duymaktadır. Aynı anda Hodor'un genç ve aklı başında hali Willis de bu sesleri duymaya başlar ve kriz geçirir. 'Hold the door' kelimelerini arka arkaya tekrar eder ta ki bu kelimeler birleşip tek bir kelimeye dönüşene kadar: 'Hodor.'

Weiss bunun serideki en üzücü ve en etkileyici sahnelerden birisi olduğunu söylüyor. 'Sadece bir otel odasında otururken birisinin size Hodor'un adının kaynağının 'Hold the door' olduğunu söylemesiyle bunun gerçekten tarif edilemez bir şekilde yürek burkucu bir fikir olduğunu düşündük.' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu olayı daha da trajik yapan kısım ise Hodor'un güncel zaman diliminde kapıyı korurken hayatını kaybetmesidir.

Bran'in, hem güncel zaman diliminde ölüm anında hem geçmişte  Willis'in/Hodor'un yanında olması kriz geçirmesinin başlıca sebebi olabilir.

G.R.R. Martin'in gelecek kitabı Kış Rüzgarları'nda da bu olayların aynı çizgide gidip gitmeyeceği henüz belli değil. Fakat en azından bunun sadece diziye özgü bir senaryo olmadığı kesinleşti. Açık ara serinin en üzücü sahnelerinden birisini böylece izlemiş olduk. Muhtemelen bir çok kişi şimdiye kadar yapılan Hodor şakalarından pişmanlık duyuyordur.

Huzur İçinde Yat, Hodor...

Ak Gezenleri yaratanlar Ormanın Çocukları'ymış

Bu bölümde öğrendiğimiz bir başka önemli detay ise ilk Ak Gezeni yaratanlarıın Ormanın Çocukları olduğu gerçeği. Ejderhacamını bir insanın kalbine saplayarak, insanlara karşı olan savaşları için kullanmak üzere Ak Gezen yaratmışlar. 

Neden böyle bir şey yapmışlar ve Ak Gezenler nasıl herkese düşman olmuş henüz bilmiyoruz ama Game of Thrones 6. sezonunu heyecanla izlemeye devam ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
16
15
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal

Hodor :'(