Görüş Bildir
Haberler
Hızlı ve Yağ Yaktıran 7 Spor ile Yaza Hazırlanın

Hızlı ve Yağ Yaktıran 7 Spor ile Yaza Hazırlanın

Her Güzel Şey
09.04.2014 - 14:02 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 16:17

Hollywood’lu yıldızların vücudlarının forma girmesini sağlayan Los Angeles’lı antrenör Ramona Braganza en çok yağ yakan sporların listesini yaptı.Bunlardan herhangi birini yaparak metabolizmanızı gün boyu hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. .

Kaynak: http://herguzelsey.com/2014/04/09/hiz...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paten kaymak

Paten kaymak

Sadece 30 dk paten kayarak 425 kalori yakabilirsiniz. Oldukça eğlenceli olan bu aktivite kalori ve yağ yakımında listenin en başını çekiyor.Yüksek miktarda yakma etkisi  ve kalça kaslarınızın yanlara hareketinden kaynaklanır (bu hareket iki numaralı sporumuz olan koşudaki düz harekete göre vücudunuz için daha zorlayıcıdır). Gövde kaslarınız da de dengenizi koruyabilmek için sürekli aktif kalırDahası, bütün bu faydaları sağlarken dizlerinize ve diğer eklemlerinize çok fazla yük bindirmezsiniz. Güçlü, sabit bir tempoda paten yapın. Kaskınızı, bilek koruyucularınızı ve dizliklerinizle dirsekliklerinizi unutmayın.Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak bir dakika yüksek tempoyla, bir dakika orta tempoyla kayın.

Koşma

Koşma

30 dakikada 374 kalori yakabilirsiniz. Koşucu veya atletlerin düzgün vücud yapısını herkesin dikkatini çeker.  Önemli koşma kasları (bacaklar, kalçalar, gövde) vücudunuzdaki en hızlı kalori ve yağ yakan kaslardır.Her bir adımdan en fazlasını almak için kollarınızı vücudunuza yakın sallayın, öne eğilmeyin ve ayaklarınızı zemine yakın tutun. Etkiyi azaltmak için önce ayağınızın ortasıyla basın, sonra ayak parmaklarınızı bastırın.Yağ yakmayı artırmak için: Özellikler açık havada oksijen temaslı dönüşümlü olarak hızlı-yavaş koşun, ya da tepelere çıkın.

Hulahop çevirme

Hulahop çevirme

30 dakikada 300 kalori yakabilirsiniz. Bunu yapmak için yetişkinlere uygun boyutlarda bir hulahop (bunlar çocuk hulahoplarından daha büyük ve ağırdır, böylece daha kolay çevrilirler) alın; hulahopu önünüzde dik tuttuğunuz zaman göğsünüze kadar geliyorsa doğru boydadır.Basitçe belinizin çevresinde döndürmeye başlayın. Başlamak için bir ayağınız önünüzde, diğeri de arkanızda durun ve ağırlığınızı öne ve arkaya verin (daire çizmeyin). Başlarda çok iyi beceremezseniz kafanıza takmayın; yine de bol miktarda kalori yakarsınız, ayrıca her çevirdiğinizde daha iyi yaptığınızı fark edeceksiniz.

İp atlama

İp atlama

30 dakikada 340 kalori yakabilirsiniz. Boksörlerin en çok tercih ettiği antreman biçimi ip atlamadır.Her atlayıştan en fazlasını almak için, ipin ortasında ayakta durduğunuzda, koltuk altlarınızın hemen altına kadar uzanan tutamakları olan bir ip kullanın ve şu ipuçları uygulayın: Ayaklarınızı hafifçe ayırıp vücudunuzu dik tutarak sıçrayın ve fazla yükseğe sıçramayın. İpiniz yoksa bu hareketleri ipsiz yaparak da aynı faydaları görürsünüz.Yağ yakmayı artırmak için: Hızınızı (düşük, yüksek) ve stilinizi (tek ayakla, sonra çift ayakla atlama) sık sık değiştirin, ya da hafif koşu yaparken atlayın.Eğer ki evde malzemeniz yoksa aynı şekilde ip varmış gibide antremanınızı yapabilirsiniz.

Tenis

Tenis

30 dakikada 272 kalori yakar İlla ki bir partnere ihtaç duymadan da sadece bir duvarın ya da garaj kapısının yakınında topu atıp karşılayabileceğiniz düz bir alan bularakta bu sporu çok keyifli bir şekilde yapabilirsiniz.Dönüşümlü olarak forehand ve backhand vuruşlar yapın – bakalım topu kaçırmadan arka arkaya kaç vuruş yapabileceksiniz. 3 ila 7 metre mesafede durun, bu sizi daha sert vurmaya zorlayacaktır. Servis pratiği yapmak bile vücudunuzu yakma moduna geçirir, çünkü kaçırdığınız topları almak için koşmanız ve eğilmeniz gerekecektir.Yağ yakmayı artırmak için: 50 veya 100 sefer arka arkaya kaçırmadan topa vurmaya çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dans Etmek

Dans Etmek

30 dakikada 221 kalori yakar Dans etmek listedeki en çok kalori yakan aktivite olmayabilir, ama yine de iyi ve eğlenceli bir metabolizma hızlandırıcıdır.Burada önemli olan Latin ya da Bollywood gibi hızlı ritimli şarkılar seçerek tempoyu yüksek tutmak ve şarkıların arasında dinlenmemektir.Yağ yakmayı artırmak için: Kollarınızı kullanın! Onları havaya kaldırıp ritme uygun olarak hareket ettirin.

Enerjik Yürüme

Enerjik Yürüme

30 dakikada 170 kalori yakar Günlük işe okula yada alışverişe giderken yürüdüğünüz zamanlar malesef  bunun içine girmiyor.En fazla kalori yakan kaslarınızdan (bacaklar, kalçalar ve gövde) en fazlasını almak için kısa, hızlı adımlar atın, gövdenizi dik tutun ve kollarınızı adımınızla eşzamanlı olarak ileri geri (sağa sola değil) hareket ettirin. Her bir adımda önce topuğunuzla yere inin, sonra ayak parmaklarınıza doğru bastırın.Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak iki dakika boyunca enerjik yürüyün, bir dakika boyunca da gücünüz yettiği kadar hızlı yürüyün (ya da hafifçe koşun).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın