Görüş Bildir
Haberler
HIV Taşıyıcısı Kadının Doğumuna Doktorlar Girmek İstemedi! Ameliyata Giren 2 Aylık Asistanın Eline İğne Battı

etiket HIV Taşıyıcısı Kadının Doğumuna Doktorlar Girmek İstemedi! Ameliyata Giren 2 Aylık Asistanın Eline İğne Battı

Yasin Arslan
31.12.2017 - 11:23 Son Güncelleme: 31.12.2017 - 15:28

HIV virüsü taşıyan bir kadın, geçtiğimiz çarşamba günü doğum sancıları tutunca Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre hastanın yakınlarına kadının HIV virüsü taşıyıcısı olduğu için başka bir hastaneye götürülmesi gerektiği söylendi ve doğuma doktorlar girmek istemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastane kadını hastaneye kabul etmek istemedi.

Hastane kadını hastaneye kabul etmek istemedi.

Habertürk gazetesinden Veysi İpek'in haberine göre kadının yakınları başka bir hastaneden sevk geldiklerini ve gidecek başka bir hastane olmadığını söyleyerek doğumun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılması gerektiğini söylediler.

Başhekimliğin devreye girmesi üzerine HIV’li kadın hastaneye kabul edildi.

Sorumlu doktor doğuma girmek istemedi.

Sorumlu doktor doğuma girmek istemedi.

Sezaryen doğumu gerçekleştirmek için o gün hastanede icapçı (nöbeti hastane yerine evde tutan ve her an hastaneden çağrılmayı bekleyen) doktor olan Yrd. Doç. Dr. F.F. çağrıldı. Ancak iddiaya göre F.F., hastanın HIV’li olması nedeniyle operasyona girmeyi kabul etmedi. O sırada klinikte bulunan bazı doktorların da icapçı olmadıklarını söyleyerek ameliyata girmedikleri ileri sürüldü. Bunun üzerine ameliyat için bölüm sorumlusu Doç. Dr. E.A. evden çağrıldı ve hastaneye geldi.

Ameliyata 2 aylık asistan doktor D.D girdi.

Ameliyata 2 aylık asistan doktor D.D girdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

2 ay önce göreve başlayan asistan doktor D.D. de kadroya dahil edildi. Ameliyatı; Doç. Dr. E.A., asistan doktor D.D., anestezi uzmanı, anestezi teknisyeni ve 1 ameliyathane hemşiresinden oluşan 5 kişilik ekip gerçekleştirdi.

Ameliyat sırasında asistan doktor D.D'nin eline iğne battı.

Ameliyat sırasında asistan doktor D.D'nin eline iğne battı.

HIV virüsü kapma ihtimali üzerine gözetim altına alınan D.D.’ye ilaç tedavisi başlatıldı. 3 ay önce evlenen D.D.’ye, ilaç tedavisini evde sürdürmesi için izin verildi.

Bebek de yenidoğan kliniğinde koruyucu elbiseler giyen sağlık personeli tarafından temizlendi. Klinikte 3 saat kontrol altında tutulan bebek, HIV virüsünden korunması için ilaç tedavisi başlatıldıktan sonra ailesine teslim edildi.

2 aylık asistanın ameliyata alınmasını protesto eden bölümdeki asistanlar dün sağlık raporu alarak işi bıraktı.

2 aylık asistanın ameliyata alınmasını protesto eden bölümdeki asistanlar dün sağlık raporu alarak işi bıraktı.

20'yi aşkın asistan işi bırakınca klinikteki hastalar taburcu edildi. Bazı hastalar tedavilerinin devamı için kentteki başka hastanelere başvurdu. Hafta sonu ve yılbaşı tatilinin araya girmesiyle birlikte hastalar mağdur oldu. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü’nde ise 2 profesör, 3 doçent, 2 yardımcı doçent, 2 başasistan ve 20 asistan görev yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1439
349
219
89
68
27
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif

Bazı yorumları okudum da sinirden ölmek üzereyim şu an! Hastaneye gidip sadece aşı yaptırdığı için HİV kapan bir tanıdığım var. Niye? Aşı yapan asistan arkad... Devamını Gör

Şimdi olay şu hiv vürüsü olan bir kişi doğum yapmak için hastaneye gittiğinde hastane onu daha iyi bir yere göndermek zorunda çünkü sıradan bir hasta değil m... Devamını Gör

breezy

pardon da doğuma girmeyen doktorlar sonuna kadar haklı. allahını seven bu aptal kadına doğum kontrol hapı alsın. daha dünyaya gelmeden hayatı kararan çocukla... Devamını Gör

RiveryalıGeralt

Kadın hiv gibi ciddi bir hastalık taşıdığı için bırada atıp tutanlar olda bile reddederdi doğuma girmeyi. Tıp öyle klavye ile atıp tutmaya benzemeyecek kadar... Devamını Gör

A.N

Bize HIV anlatılırken hocamız özenle vurguladı bunu. Hastanın durumundan bağımsız ona yardım etmelisiniz , doktorsunuz siz diye. Bunu kabul etmeyen insan zat... Devamını Gör